Продават винетки с надценка край Видин, заявиха от ГЕРБ (видео)

  • 11 март 2014 15:43

  • 2158
  • 1
Продават винетки с надценка край Видин, заявиха от ГЕРБ (видео)
© Булфото

ГЕРБ поискаха разяснения защо не се предлагат винетни стикери на Дунав мост 2, а има пункт край Видин, където стикерите се предлагат с надценка.

От името на парламентарната група Цветомир Михов поиска обяснения по случая да дадат министрите на регионалното  развитие, на транспорта и на финансите. Председателя на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, който е депутат от Видин, посочи, че въпросът е важе и призова Михов да зададе писмено въпроси, а той ще съдейства за разрешаването на проблема. Миков  обаче обясни, че по време на извънредно заседание не може да извика министрите.

Преди това Цветомир Михов обясни, че пунктът за продажба на стикери не е близо до Дунав мост, а на два километра от съоръжението, на паркинг край Видин. По думите му фирмата, която го държи, няма договор за продажба на стикери и предлага винетките с надценка от 2 до 4 лева "в зависимост от човека - колко е платежоспособен, дали е българин или чужденец, какъв автомобил управлява".

ГЕРБ питат защо държавата бездейства вече месеци наред и не дава възможност за продажба на винетни стикери на граничния  пункт каквато е практиката. Има ли друг интерес, конфликт, включително и на служител в министерството на транспорта, който е ангажиран с тази продажба, попита още Михов. Според ГЕРБ вероятно има злоупотреба с ценна книга, тъй като винетните  стикери са ценна книга с номинална стойност и няма възможност за надценка. Михов посочи, че ще подадат сигнал и до главния прокурор за този случай.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2158 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.11 | 23:41

1
и по ваше време беше така когато се прибирах и минах даже по Дунав мост на Русе или нямаше винетки или ако имаше се продаваха по скъпо Държавата няма закони всеки прави каквото си иска

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини