Денят на оставките! И двама зам.-министри си тръгват

  • 18 май 2011 12:32

  • 973
  • 0
Денят на оставките! И двама зам.-министри си тръгват
©

Зам.-министърът на земеделието Светлана Боянова също е подала оставка, съобщава dnevnik.bg.

Информацията за нейната оставка дойде, след като стана ясно, че с постовете си се разделят министърът на транспорта Александър Цветков и зам.-министърът на икономиката Марий Косев.

Светлана Боянова отговаряше за ключови ресори в земеделското министерство- управление на европейските програми и поземлени отношения.

По-рано в сряда зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев също подаде оставка, съобщава bTV.

Марий Косев е роден през 1973 г. в София. Завършил е Икономика в Университета за национално и световно стопанство и Мениджмънт в The London School of Economics and Political Science и Stern School of Business, New York University.

Косев е икономист и финансист с опит в сферата на управлението на корпоративни финанси, изготвяне на финансови анализи и прогнози, структуриране на кредити и инвестиции, сделки с дялово участие, стратегическо планиране и регулации.

Започва професионалната си кариера като координатор на Програмата за икономическа реформа във фондация "Отворено общество". Работил е като кредитен експерт в Българо-американския инвестиционен фонд и Българо-американската кредитна банка.

В периода 2003 - 2009 г. е главен изпълнителен директор на БМ Лизинг АД.

През 2009 г. поема поста финансов директор на Националната електрическа компания ЕАД.

Владее английски език, говори френски, испански и руски.

Малко по-късно стана ясно, че депутатът на ГЕРБ Делян Добрев ще наследи подалия днес оставка  заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма Марий  Косев. Това съобщи в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.

Николов е разговарял с премиера Борисов по темата. 

 

Последвайте канала на

973 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини