Официално: БСП изключи Георги Първанов и Румен Петков (видео)

  • 07 март 2014 16:01

  • 9493
  • 38
Официално: БСП изключи Георги Първанов и Румен Петков (видео)
©

Националният съвет на БСП констатира прекратяване членството в БСП на досегашните членове на НС на БСП Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, Евгений Желев, Росица Янакиева, Ивета Станкова-Пенкова и членове на инициативния комитет на АБВ Емил Константинов, Владимир Калчев, Бойка Арабаджиева и Людмил Веселинов за системно нарушаване на уставни норми, изразяващо се в активна дейност в подкрепа на друга листа, нарушаване на единството и единодействието в партията и неизпълнението на колективно взетите решения.

Това заяви заместник-председателят на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов на брифинг, след заседание на Националния съвет на партията. Той обяви, че е приет проектът за партийното положение на членове на БСП след техни публични изяви и действия свързани с подкрепа на други листи за представители в Европейския парламент. Това решение беше гласувано с 85 души, трима против и двама въздържали се при 103 участници, заяви Стоилов. Беше взето решение да се прекрати членството в БСП и на Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, поради същите причини. В решението на Националния съвет е записано още: Градските и общинските съвети на БСП, в чийто организации има партийни членове, които участват или подкрепят други листи, както и които системно нарушават уставните норми да предприемат действия в съответствие с Устава на БСП, разкри още Стоилов. Дали това решение засилва БСП? БСП може да бъде засилена главно от своите собствени действия, отнасящи се към провежданата от нея политика и управленските решения, които тя предлага. Ние не очакваме сам по себе си този факт по някакъв начин да промени поне значително позициите на БСП, но той има важно, ориентировъчно значение, за да е ясно на членовете и симпатизантите на БСП как стои реалното положение, какъв е политическият избор на хората, които вече търсят свой самостоятелен политически път, така че да няма неяснота, че, виждате ли, ние всички сме част от БСП, но по различен начин ще участваме в предстоящите и в следващи избори,  подчерта той.

Не е справедливо, не е солидарно, не е партийно да застанеш срещу тези, които са те подкрепяли, избирали и са вярвали в теб, особено ако се казваш Георги Първанов и заявяваш с патос "Партията е минало за мен. В момента работя за АБВ и това е бъдещето ми”. Вече категорично се потвърди, че с листата за евроизборите, различна от листата на БСП, АБВ поставя ясна разделителна линия с кандидатите на партията. Няма европейска партия, която да позволява такава двойственост в позициите, действията и поведението на своите членове. Недопустимо и политически неморално е да членуваш в една партия, а да работиш за кандидатите на друга партия.
Безпринципно е да застанеш срещу партията, която в драматично време отстоява идеите за социална, правова и демократична държава, срещу безскрупулността и цинизма на политическия ни противник, продължи Стоилов.

Още по-несправедливо и неморално е да стоиш формално в редовете на БСП, и да не изпълняваш основните си задължения като партиен член. Да работиш за изпълнение на партийната политика и партийните решения и за укрепване на организационно-политическото единство на партията, както и да участваш активно и да поддържаш партията и нейните кандидати в изборни кампании и други политически прояви. Нещо повече. Какъв партиен член можеш да бъдеш, ако декларираш публично като Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в "Аз съм член на БСП на свободна практика. Ще работя за успеха на АБВ на евроизборите”, попита риторично Стоилов. Затова БСП като уважаваща своето достойнство и своя авторитет партия не може да търпи в редовете си членове, които я хулят, отричат и компрометират, е записано още в проекторешението, допълни зам.-председателят на НС на БСП.

Националният съвет констатира прекратяване на членството. Дори бяха добавени и допълнителни мотиви с оглед на вече осъществяваната паралелна политическа дейност чрез друга политическа формация, чрез засягане на единодействието на партията и изразеното намерение за самостоятелно участие както в предстоящите европейските избори, така и в следващи национални избори. Тук дори беше добавен и стремежът за прекратяване на дейността на сегашното управление, така че всичко това допълва картината. В случая става дума за действие, което за нас не е неочаквано, завърши Стоилов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9493 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
ДОГАН ЗНАЕ ЛИ /

2014.12.08 | 18:18

38
СТАНИШЕВ ,ДОПИТАЙ СЕ ДО КОАЛИЦИОННИЯТ ПАРТНЬОР ДОГАН. ТОЙ МОЖЕ И ДА НЕ РАЗРЕШИ. А МЕСТАН ПИТАХТЕ ЛИ ГО. НЕКА ДА СТАНЕ ВСИЧКО ЕКЗАКТНО. СПОРЕД МАЯ МАНОЛОВА ЗАКОНОСЪОБРАЗНО ЛИ Е ? ДА НЕ СТАНЕ ТАКА, ЧЕ КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ДА ВЪРНЕ ПЪРВАНОВ ОТНОВО В ПАРТИЯТА. НАЛИ ПРОФЕСОРА ТОКУШЕВ Е ЧОВЕК НА ПЪРВАНОВ. А ПОСЛЕДНА ДУМА ИМА ПЕЕВСКИ. СЕРГЕЙ ПИТАЛ ЛИ СИ ПЕЕВСКИ ДА ИЗКЛюЧИШ ЛИ ПЪРВАНОВ И РУМЕН ПЕТКОВ ?
БОЗДУГАН

2014.12.08 | 18:18

37
Видяхме ви ВСИЧКИТЕ какво представлявате за тия 24 г. ! НИЩОЖЕСТВА ! ЗАТОВА НИКАКВИ ПЕДЕРАСИ , НИКАКВИ ГЕРБ - ета , герберастки тиквета , АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета ,Куневски курвета , дудучета - петровчета и разни други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!!

2014.12.08 | 18:17

36
На изборите през май, Бойко пак ще нашока манерката на Серожата, въпреки мръсните номера, които не се съмнявам, ще му спретнат. После Дмитриевич пак ще обяснява как всъщност спечелил, ама не сме разбрали.

2014.12.08 | 18:17

35
Току що в Панорама ВОЛЕН смота Вигенин ! Мисля , че щегонайбе !БРАВО ВОЛЕНЕ !

2014.12.08 | 18:16

34
Панорамата свърши ! ВОЛЕН е ВЕЛИК ! Вигенин избяга и се отърва !
Мариана Попова

2014.12.08 | 18:16

33
Без Гоце и Румен Петков БСП може само да спечели.
Petkov

2014.12.08 | 18:16

32
Тези хора носеха на БСП повече негативи, отколкото позитиви.
гражданин

2014.12.08 | 18:16

31
Защо трябва да членуват в БСП, като работят против интересите на мнозинството? Избрали са друг път, да си вървят по него.
Елена

2014.12.08 | 18:16

30
Троянските коне на Боце не са нужни на БСП.

2014.12.08 | 18:16

29
Нашето ръководство ни продаде на задкулисни интереси.Ние ще им отговорим с тяхното решение на изборите.
Марсиана

2014.03.10 | 10:42

28
Съгласна съм с почти всичко тук казано, изключването на тези одеозни субекти отдавна трябваше да стане. Само не мога да разбера какво се има предвид под:"отстоява идеите за социална ... ... държава". От години чакам и съм петимна да го видя и да го чуя това отстояване на идеите за социална държава, с различни диоптри и лупи гледам и все не мога да го забележа.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини