Орешарски: България подкрепя териториалната цялост на Украйна

  • 06 март 2014 14:15

  • 1511
  • 5
Орешарски: България подкрепя териториалната цялост на Украйна
© Булфото

Важно е Европейският съвет да постигне единна позиция, заяви министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 преди срещата на държавните и правителствени ръководители в Брюксел, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът изрази очакване да има декларация, която да подкрепи териториалната цялост на Украйна, както и мерки в посока деескалация на напрежението. „Оптимист съм“, отбеляза министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. „Няколкократно заявяваме, че подкрепяме териториалната цялост на Украйна и че не приемаме каквато и да е инвазия на нейна територия“, каза премиерът Орешарски. По думите му новите украински власти са длъжни да работят по- кооперативно, за да приобщят всички граждани на Украйна. „Както Русия трябва да се въздържа от каквато и да е намеса, така и новата власт трябва да покаже максимална кооперативност и да деескалира напрежението в страната“, добави министър-председателят.

Премиерът Орешарски определи посещението на министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, и срещата с властите в Украйна като добър сигнал към българското малцинство от гледна точка на загриженост за неговите права. На въпрос дали България е готова да участва под някаква форма във финансов фонд за Украйна, министър-председателят отговори: „Има предварително форматиран пакет, който струва ми се на първо време е достатъчен. Ще видим в хода на дискусиите и при работата на мисията на МВФ какви нужди има Украйна, но аз бих предпочел водеща институция да бъде МВФ, тъй като Украйна не е и страна-член все още“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1511 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.03.10 | 10:52

5
Браво на Орешарски. Бог да пази ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!!!

2014.03.09 | 11:08

3
Каква велика бг,ние сме просто предатели
иван атанасов

2014.03.09 | 11:08

4
ОРЕШАРСКИ НЕ СЕ ПЪХАЙ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ . ВЪПРОСА С КРИМ Е МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА ИНЕ ВЗЕМАЙ СТРАНА... НИЕ СМЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА ЕС. НЕ МОЖЕ НА З МАРТ ЕДНО ДА ГОВОРИМ НА 5 ТИ ПЛОТИВ РУСИЯ.
един човек каза

2014.03.08 | 20:41

2
Наши дупедавци пак лижат чужди задници! Тези уроди до сега си мълчаха по темата защото чакаха наставления от господарите, а господарите до сега нямаха време да се занимават с плъховете от балканите. Пропаднала нация, пропаднало правителство, срам еи разил! Бог да пази ВЕЛИКА Русия!

2014.03.08 | 20:41

1
Какво да каже една празноглава мишатурка,която говори от името на България,обикновена турска подлога

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини