ДПС: Това вето е популизъм

  • 04 март 2014 14:23

  • 1686
  • 2
ДПС: Това вето е популизъм
©

Внимателно анализирахме ветото на президента. Според нас това вето е неоснователно и заради това ние няма да го подкрепим. Това каза депутатът от ДПС Янко Янков от трибуната на Народното събрание.

Той добави, че уважението към една институция се базира на това какъв публичен продукт лансира. "Ветото трябваше да се отнася за съвсем други текстове в Изборния кодекс", изтъкна Янков.

"Това, че много българи зад граница няма да могат да упражнят правото си на глас трябваше да привлече вниманието на президента. Според нас преференцията е популизъм. Това, което ние сме приели е, че ако избирателят не е отбелязал преференция, той гласува за лидера на листата. Мажоритарния вот в този вариант, който приехме е много по-добър. Машинното гласуване е крачка напред и ако се докаже ще бъде въведено, заяви депутатът от ДПС.

Той заяви, че ДПС подкрепя Изборния кодекс във вида, в който е. "След време, ако се наложат подобрения ще ги направим, но от ДПС смятаме, че засега той е прозрачен и е крачка напред", посочи Янков.

Президентът трябва да бъде обединител на нацията. Г-н Плевнелиев предпочете да повтори думите и позицията на ГЕРБ, вместо да се отнесе много сериозно към Изборния кодекс и ограничаването правата на българските граждани да избират и да бъдат избирани. Заради това ние ще отхвърлим ветото. Надяваме се президентът да съдейства за сезирането на Конституционния съд заради противоречивите текстове. Колегите ни от другите политически сили не ни подкрепиха, но ние от ДПС ще търсим правата си. Това каза депутатът от ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1686 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
stoiko

2014.03.04 | 22:01

2
Svinja tlasta prodazna.
Николаи

2014.03.04 | 22:01

1
Предател на бьлгарския народ отиваи в турция и си сложи фес много ще ти отива.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини