Поискахме от МИЕ сметка за "Южен поток", не я получихме, обявиха реформаторите

  • 04 март 2014 12:04

  • 2002
  • 0
Поискахме от МИЕ сметка за "Южен поток", не я получихме, обявиха реформаторите
©

Реформаторският блок поиска от МИЕ всички документи за "Южен поток", но се оказа, че те не разполагат с тези документи, защото били в БЕХ. Затова решихме да поискаме тази информация по съдебен път.

Това заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от Реформаторския блок на извънредна пресконференция на десницата.  

„Една тройна коалиция беше тотално неподготвена. Сега втора тройна коалиция отново е тотално неподготвена. Първата точка, която утре на Консултативния съвет за национална сигурност следва да бъде разгледана, е срокът за изготвяне на такъв антитерористичен  план, срокове за изграждане на алтернативните газови връзки“, категоричен бе Димитров.

Искаме развитие на партийно-неутрална и безпристрастна администрация, като си даваме сметка, че звучи много добре, но никоя партия не го прави, когато идва на власт, заявиха още хората на Радан Кънев. 

Реформаторите настояват Народното събрание да уважи ветото на президента по Изборния кодекс. По думите на председателя на БЗНС и член на блока Николай Ненчев с Изборния кодекс управляващите се стремят към служебна победа.

 „Реформаторският блок е силно обезпокоен от наличието на стотици фантомни гласове и настояваме да се прочистят от избирателните списъци. За нас този кодекс не е по различен от стария. В много отношения той е по-лош дори“, посочи той.

Реформаторският блок настоява за активно избирателно право. Целта е да се подмени ЦИК и да се назначи партийна. По всичко личи, че управляващите  ще се опитат да спечелят служебна победа и да откраднат гласа на хората, разтревожени са от блока.

Реформаторите се обявиха и „за“ кризисен план на България заради опасността да остане без газови доставки заради кризата в Украйна.

От РБ обещаха да дадат повече подробности на 19 март за действията, които ще предприемат оттук нататък, като допълниха, че на срещата ще присъстват представители на профсъюзите и работодателските организации.

Последвайте канала на

2002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини