Плевнелиев: Не одобрявам изменения на парче и на тъмно

  • 28 февруари 2014 10:36

  • 1843
  • 8
Плевнелиев: Не одобрявам изменения на парче и на тъмно
© Булфото

„Гласовете за нова Конституция и радикални промени, които стават все по-силни напоследък, трябва да са подчинени на идеята за приемственост“, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„От уважение към правовата държава, институциите, не одобрявам изменения на парче и на тъмно в основния закон“, каза държавният глава. „Ще отстоявам това, че всяка промяна изисква широк дебат за намиране на съгласие в отговорните институции, висококвалифицирани експерти и граждани“, каза Плевнелиев.

„Въпреки че е критикувана от мнозина, Конституцията се доказа във времена на политически кризи. Тя не просто гарантира разделението на властите, но и правата и свободите на българските граждани като съвременна европейска Конституция, издигаща като свой върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност. Тя е установила механизмите за защита на тази цел“, каза Плевнелиев.

„Много политици в България използват Конституцията като извинение, много политици изразяват готовност сега и веднага да имитират промяна в основния закон. Нека да е ясно, че за мен е много важен подходът.
Истинската демокрация не може да функционира без диалог и без съвместни усилия. Тя е процес. Подходът е важен“, заяви президентът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1843 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
БОГ,а след това БЪЛГАРИЯ

2014.02.28 | 23:29

8
Господин Президент,нека да оправим България. Не ни баламосвайте с европейските ценности. Не искам така да се европаизираме,че да изчезнем като нация. Българското е и искам да бъде по-добро от европейското. Ние всичко си имаме, с нашия дух и култура,просто трябва да отстраним лошото,което в голяма степен е дошло от същата тази европа.За това поставям България пред ЕВРОПА,да запазим нашето.

2014.02.28 | 23:29

7
bravo plevneliev!

2014.02.28 | 23:29

6
Едни хора извършиха толкова зло за всички нас, докато управляваха, че сега е кански трудно /но, както се вижда не и невъзможно/ да им се канализират простотиите! След мъките и опитите, нещата започват да се нареждат. Но тези хора продължават да блудстват с нас и искат отново да ни обладават за собственият си кеф! Пак ли ще им повярвате!? Пак ли ще наблюдавате, как ще вършат зло!? Но знайте, че не те ще се окажат такива, а вие, които ще им помогнете да ни доразрушат!!! Трагични са днешните резултати от проучването за изборите! Жалко и срамно е, ако са истински!

2014.02.28 | 23:29

5
Мое ли неколко въпросчета? Харесва ли ви мутра за управляващ? Харесва ли ви опростачванета на нацията, като неин светъл пример е банкянския туч, пред когото дори и чалгата изглежда като един лек сонетен полъх от Шекспир? Харесва ли ви сульо и пульо, неосъществени сини теменужки, фалшиво свирещи кавалчета и откровено плачещи за хоспитализиране "политици" да ви създават и решават мизерният живот? Неориантиран президент, който гледа като неграмотен циганин плакат? Е, после, защо червените пак ще управляват? Е, кой? Кой?? Кой???
До 6 и 7 /бай Гюро/

2014.02.28 | 23:28

4
Много добре казано! Абсолютно те подкрепям!!!
Lyubo Angelov

2014.02.28 | 19:43

3
Ние от ЮРУШ харесваме на тъмно да ни оправят в сараите.

2014.02.28 | 19:42

2
na liybo angelov turcite mu se pra3nat v ustata i toi galta li galta-ei takav pedal ne sam viqdal,i toi kato tikvo4a-xaxaaaaaaaaaa

2014.02.28 | 19:42

1
na luybo mu biaxa ra3bili 4erepa na protestite,na koito boiko mu pla6teshe

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини