Бойко Ноев: НСО не трябва да съществува в този вид

  • 27 февруари 2014 17:32

  • 1979
  • 3
Бойко Ноев: НСО не трябва да съществува в този вид
©

Бойко Ноев – бивш министър на отбраната, заяви, че се надява смяната на ген. Коджейков да доведе до радикална промяна в сектора. В България 1000 души е личният състав на НСО . Те охраняват трима души, посочи Бойко Ноев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По думите му бюджетът на НСО е към 33 млн. лева, което е повече от бюджета на разузнаването. Не може привилегиите на властта да струват повече от сигурността на държавата, смята той.

В нормалните страни, като Холандия например, тази част от охраната са малки елитни части. Не са необходими хиляда души, за да охраняват трима души, заяви още той.

Аз съм категоричен, че НСО трябва да отиде към полицията. НСО не трябва да съществува в този си вид, категорично заяви той.

Според него начинът, по който тези служби са организирани е в безтегловност.

По темата Украйна Бойко Ноев коментира, че по принцип съществува вероятността страната да бъде разделена.

Ако украинските политици не намерят начин да запазят цялостта на държавата такава, каквато е ще има разделение, смята Ноев.

Много неясноти има в Украйна, но е важното там да има мир. Със сила не можеш да удържиш един процеси, които са тръгнали. Не е сигурно, че ще има бежанци от Украйна към нас, заяви още Бойко Ноев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1979 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.03.01 | 00:01

3
Ако всички служби преминат под една шапка(МС) това ще означава абссолютна власт за премиера,този феномен се нарича диктатура.

2014.03.01 | 00:01

2
Pod4ineni na policiiata,ozna4ava pod4ineni na vlastta. 4e kakyv prezident 6te e togava,6tom 6te e pod4inen na vlastta?Samo za kukla i razhodi li 6te go dyrjite?Prezident na kolene,haha.
mitko

2014.02.28 | 14:36

1
Бойко е прав-1 000 охраняват трима,като имте предвид - тези не са полицаи-заплатите те им са на високо рвнище..

Добави коментар

Водещи новини