ЕП иска да се криминализира ползването на услугите на проститутки

  • 26 февруари 2014 20:34

  • 1372
  • 4
ЕП иска да се криминализира ползването на услугите на проститутки
© Getty Images/Guliver

Европейският парламент гласува днес с голямо мнозинство текст, който насърчава борбата срещу проституцията чрез налагане на санкции на клиентите на проститутките, но не и на самите проститутки, предаде Франс прес.

В резолюция с необвързващ характер, приета с 343 гласа "за", 139 гласа "против" и 105 "въздържал се", ЕП призовава  европейските страни да последват примера на скандинавските държави в борбата с проституцията, вместо да приемат всеобхватни закони, които са били истинска катастрофа в Холандия и Германия.

Според ЕП европейските страни трябва да вземат мерки за наказване на мъжете, които третират тялото на жените като стока, без да наказват онези, които са въвлечени в проституцията.

Текстът препоръчва ползването на услугите на проститутки под 21 години да се обяви за престъпление в целия ЕС. В документа се подчертава, че проституцията, било то принудителна или доброволна, накърнява човешкото достойнство и  правата на човека, и призовава страните членки да възприемат стратегии за подпомагане на жените, които искат да се откажат от проституцията.

В документа европейските депутати призовават страните членки на ЕС да затегнат политиката си за борба с трафика на хора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1372 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БКП

2014.02.27 | 13:55

4
В същото време извратеняците от ЕС се опитват да узаконят педерастията и кръвосмешението!

2014.02.27 | 13:54

3
Колкото и сполучи сухият режим в САЩ...
ПАРЛАМЕНТ ОТ ТЪПАЦИ И ГЕЙОВЕ

2014.02.27 | 13:54

2
Защо има толкова глупав свят. Продават народа си,майките и бащите си. Крадците и тъпаците,които плуват в своята мърсотия ми говорят за морал. Сигурно не им е добре да гледат разлагането на България. Шибания живот,който имат много хора,а говорим за морал. Аз не събличам жените те го правят сами. Всичко е много секси,но говорим за морал. Възпитанието е в ОСНОВАТА.

2014.02.27 | 12:02

1
Бах мааму кво ще чукаме сега?Може би пчеличката Мая ,но аз лично не мога да пия толкова алкохол.

Добави коментар

Водещи новини