Антоний Гълъбов: Истинският проблем на българската демокрация е БСП

  • 26 февруари 2014 10:17

  • 2589
  • 9
Антоний Гълъбов: Истинският проблем на българската демокрация е БСП
© Булфото

"Същественият проблем на българския парламент е, че той не функционира добре, че продължава да не е в състояние да спечели доверието на българските граждани, а политиците в него твърде малко се интересуват кой и защо ги е изпратил там. Очаквах "Атака" по-рано да се идентифицира като опозиционна партия, защото започна да губи подкрепа и сила преди повече от два месеца. Ако ви прави впечатление, те застават вляво от БСП. Това коментира политологът Антоний Гълъбов пред БНР.

Според него истинският проблем на българската демокрация е БСП. До края на мандата на това Народно събрание ще се разбере, че истинският проблем на неслучването на българската демокрация в огромна степен е концентриран в отношенията между БСП и Коалиция за България, каза още той.

"Сходствата между българските протести и протестите в Украйна бяха по-малки, отколкото сходствата в поведението на украинското и на българското правителство към протеста", заяви Антоний Гълъбов.

"Няма по-плътно следване на един и същ сценарий на неосъветска пропаганда. Ако украинците искат да реформират страната си, е добре да избегнат нашата най-голяма грешка – нямаше никаква решителност да се правят реформи в съдебната система, сектора за сигурност и публичната администрация", посочи той.

Политологът е на мнение, че се върви към федерализация на Украйна, а не към разделяне, тъй като Русия няма интерес от привличане на нови територии.

Мен ме притесняват тези изблици на съветски рефлекси не само в Украйна. Има същата пропаганда и у нас. За мен има общ център, който генерира тази неосъветска реторика и пропаганда и това е Руската федерация", заяви Гълъбов.

Според него oлимпийските игри в Сочи са били елемент в пропагандната схема и предефиниране на ролята на Русия. "Руският проект е евразийски. Той има за цел да създаде много силен център около Русия, така че Европейският съюз да стане периферия на Русия", посочи Гълъбов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2589 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
СОЦИАЛИСТ

2014.02.28 | 14:07

9
БСП Е ПРОБЛЕМ НА ДЕСНИТЕ НЕ НА НАРОДА
СОЦИАЛИСТ

2014.02.28 | 14:07

8
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕМОКРАТИ, ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ИЗРАВНИ С ГЕРМАНИЯ ЗА 25 ГОДИНИ? НАЛИ ДЕМОКРАЦИЯТА ЩЕШЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ПРОСПЕРИТЕТ?
проблемен проблем

2014.02.28 | 14:06

7
Истинския проблем на Демокрацията в България са демократите. Хубавото е че те постепенно изчезват. ББ не е демократ а неуспял комунист.
Демокрацията ни погубва

2014.02.28 | 14:06

6
Демокрацията ни прати на дъното, и продължаваме да затъваме. Кое е по добро от развития Социалзъм??? Свободата? Коя свобода??? Да ти определят 6 литра в тоалетното казанче?

2014.02.28 | 14:06

5
Проблема за демокрацията са 240 депутати смучещи като пиявици парите на данъкоплатеца!

2014.02.28 | 14:06

4
Само не разбирам политилога защо Русия да не стане център на Евразийския съюз.И защо игрите да не са там?Русия си има своя политика,но тук при нас какво става!Замръзнала точка.Орешарски се хвали,но ние хората нищо не усещаме.Тази сутрин един самотник без грижи го намериха умрял.Кой ще се намеси и подкрепи такива самотници?Това е трети случай.Кой?
stoiko

2014.02.28 | 14:06

3
G-n Galabov,parlamenta raboti mnogo dobre v edna posoka,zazdravjavane poziciite na 4ervenata oligarchija.

2014.02.28 | 14:05

2
Виновно е балканското алчно,престъпно,крадливо,мафиотско говедо,заради което страната загуби икономика,растеж и оскотя.В България никога не е имало естествена конкуренция,а грабеж от бивши,сегашни или пребоядисани червени.
Mitko

2014.02.28 | 14:05

1
Гълъбов-егати името -"мир"-кога завършии курса по антисоциология в САЩ?Толкова явно и манипулиращо изказване и от най-голения враг на хората не съм чел.Нито една дума няма вярна и от всичко личи недоучения..

Добави коментар

Водещи новини