Васил Василев: Левски е нашето ДНК

  • 25 февруари 2014 17:48

  • 1207
  • 1
Васил Василев: Левски е нашето ДНК
©

Левски има една много силна мисъл – той казва – „Който не е чист, убивам“. Дори това да е метафора, е достатъчно силно.Това коментира Васил Василев – председател на общобългарския комитет Васил Левски, във връзка с инициативата да внесе етичен кодекс на българския депутат.

По думите му в предложението му за етичен кодекс се съдържат всички тези неща, според които трябва да действат народните представители.

Той заяви, че е убеден, че депутатите никога няма да напишат етичен кодекс, в този вид който действително да накарат да повярваме, че това етични хора. Според него биха приели кодекс, с който да си измият ръцете пред ЕК.

Съвсем логично е да излезем и да кажем пред ЕК, че имаме такъв етичен кодекс, написан преди 150 години, просто сега му вдъхваме живот, заяви Васил Василев.

Етичният му кодекс цитира Левски дословно без промяна на нито една дума. Ако тези хора в парламента разберат че Левски е нашето ДНК и се вслушат в тези заповеди, те тогава ще спечелят любов, да не говорим за мандати, коментира председателят на общобългарския комитет Васил Левски.

Всеки българин знае поне няколко от мислите на Левски, убеден е той.

Това предложение е предадено на всеки един от народните представители. Те са получили писмо с предложението за етичен кодекс. Нямам още отговор, заяви обаче Васил Василев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАШИЯ ПАЛАЧ

2014.02.26 | 01:07

1
Май грешиш с ДНК-ато БАТЕ

Добави коментар

Водещи новини