Кадиев: Банковият сектор има интерес НС да не работи

  • 19 февруари 2014 08:41

  • 2488
  • 2
Кадиев: Банковият сектор има интерес НС да не работи
©

Общинските съветници сами определят заплатите си. Те се изчисляват от 70% от заплатата на председателят на Общинският съвет. Това заяви Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в сутрешния блок на БТВ.

От Варна се включи кметът на града Иван Портних и заяви, че ще върне за преразглеждано решение на общинските съветници в града, в което е записано те да получават заплата от 1000 лева. По думите му има необходимост това решение да се разгледа отново. Подобно решение трябва да е добре мотивирано пред обществеността, каза още той.

По думите на Кадиев законът регламентира един коридор, по който да се определя заплатите. Ако не дойдат на комисии - заплатите им се намаляват, то бе прието от тях, въпреки че ние искахме присъствието на комисии да е като надбавка на една заплата, но съветниците решиха да си гласуват максималния размер на възнагражденията си.

Поведението на ГЕРБ - влизането и излизането от Пленарна зала ни излага пред българското общество. Едва ли то ни плаща заплатите, за да стоим до 11 часа на работа. Ако целта е да няма парламент, то от ГЕРБ да излязат и да кажат, че го считат за нелигитимен и да напуснат, каза още той.  Кадиев призова днес всички негови колеги да са на заседанието в НС.

Така не може да се работи. Аз не искам нови избори. Трябва да са остави правителството да свърши някакви неща. Не съм голям фен на Орешарски, подавал съм оставка от министерството му, но това е най-доброто за България в момента. Трябва да се остави кабинетът да свърши някаква черна работа. Искам правителството, за да дръпне малко икономиката ни. В НС лежи Законът за потребителския кредит. Ако някой има интерес НС да не работи, то това е банковия сектор, каза още той. "Не казвам случайно тези неща, защото, ако аз съм от този сектор не бих искал да се приемат тези неща", каза депутатът.

Ръководствата на четирите партии трябва да седнат и да се разберат. Абсурдно е да изкараме целия мандат, не може всяка сутрин да висим на един - два гласа, каза още той.

Попитан за изказването на Хюсеин Хафъзов, той заяви, че е било  много не на място. България има официален език и агитацията се прави на него. Ако колегите искат турския език да стане официален език - то това е друго нещо. Има държави с повече от един официален език, но ние не сме от тях, коментира Кадиев.

Последвайте канала на

2488 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.25 | 13:10

2
Кадиев си противоречи. Хем не иска избори, хем не можело да се работи така. Хем не харесва правителството, хем иска да стои. В демократичните държави никой не пита кой какво си мисли, просто се правят избори, когато има криза.

2014.02.19 | 14:44

1
za da ne se prisastva v parlanenta naistina niakoi ima interes lihvarite da deistvat proizvolno.prosto igra

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини