Първанов: БСП и ДПС ще сключат сделка за Изборния кодекс

  • 18 февруари 2014 15:53

  • 2212
  • 5
Първанов: БСП и ДПС ще сключат сделка за Изборния кодекс
©

Парламентът е първоизточникът на това, което се случва на улицата. Именно от парламентарната трибуна твърде често се чуват речи, които пораждат етническо напрежение.

Това заяви в Стара Загора Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, съобщиха от пресцентъра на АБВ. Едно от най-опасните неща в момента е да се етнизира предизборната кампания – удобен, но твърде опасен начин да се дръпне завесата пред задкулисието, коментира още Първанов. По отношение на Изборния кодекс той прогнозира сделка между БСП и ДПС. ДПС привидно ще отстъпи от желанието си да въведе възможност за пропаганда на майчин език. В отговор – очаквам БСП да отстъпи по темата за уседналост. А това ще върне изборния туризъм, ще повиши напрежението и ще повлияе сериозно на резултата от вота, каза още Първанов.

За резултата от евровота той прогнозира, че АБВ има огромен шанс да бъде трета политическа сила. А това ще извади от ролята на балансьор ДПС и други политически формации. Листата на АБВ ще бъде построена върху номинациите на силни и утвърдени в областта си личности, без партийни квоти, каза още Първанов. Според него предсрочни парламентарни избори, заедно с избори за Европарламент, са малко вероятен сценарий заради заложения по закон срок за организацията на предсрочен вот. Но в случай на подобна развръзка, той бе категоричен, че АБВ има готовност да се яви и на извънредни избори за Народно събрание. „Съдбата на правителството е в неговите собствени ръце“, коментира Първанов и допълни, че трябва да се обърне внимание на дейността на парламента – да спрат всекидневните скандали и депутатите да започнат законотворческа работа, особено по важните за държавата политики.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2212 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Lyubo Angelov

2014.02.19 | 00:04

5
Ние от ЮРУШ, подкрепяме агитацията в България да е само на турски исигански!

2014.02.19 | 00:04

4
ТИ не си Любо Ангелов но си в пъти по тъп от него !
следя процеса

2014.02.19 | 00:04

3
Първанов, не злорадствай и не се дръж като хиена, и ти си от това котило!!!!! Колко години лежа на гърба на БСП, неблагодарник????!!!!

2014.02.19 | 00:03

2
samo boiko cecopedalite v 3atvoraaaaaaaaa
Георги Димитров е крадец!

2014.02.18 | 22:35

1
Вождът и учителят на комунистите Георги Димитров е издържал в Берлин трите си любовници с пари, които е крал от касата на коминтерна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини