Георги Кадиев: Броенето на депутати всяка сутрин няма да издържи дълго

  • 18 февруари 2014 08:55

  • 2425
  • 3
Георги Кадиев: Броенето на депутати всяка сутрин няма да издържи дълго
©

В предаването "Преди всички" по БНР депутатите от ДПС Хамид Хамид и от Коалиция за България Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в коментираха изказването на Хюсеин Хафъзов по време на споровете за майчиния език в предизборна кампания и работата на Народното събрание.

„Не съм изненадан от позицията на Хюсеин Хафъзов. Това, което той каза, не е нещо по-различно от принципите на ДПС да се борим за свободата и правата на нашите избиратели“, заяви Хамид Хамид. Според него половината народни представители в залата не са чули изказването на Хафъзов и са реагирали първосигнално.

„В изказването му има нещо обидно и това е името на Осман Калъч“, каза Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в и допълни: „Той е осъден на смърт за шпионаж и е заменен за български шпионин в Турция. Аз не мисля, че български народен представител може да се изправи в парламента и да каже "Аз ще следвам пътя на Осман Калъч".

„Нашето предложение е агитацията да се извършва на език, различен от български. Но разбирам, че колегите визират единствено и само турския език. Тук виждам и историческа обремененост. Отключва се някакво подсъзнание и архетип, с което колегите опоненти не могат да контролират изказванията и действията си“, каза още депутатът от ДПС.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в обясни, че е проучил практиката в доста държави относно агитацията при предизборна кампания и не е открил текст, който да казва на какъв език да се води агитацията, или категорично се посочва това да става на официалния език.

„Какво лошо има, когато се съберат 50-100 души на един площад, те да ползват майчиния си език. Проблемът е в това, че гарантирани права от Конституцията не могат да бъдат упражнявани заради законодателни техники“, коментира Хамид.

Кадиев не прие тезата, че гласуването в петък е било на етнически признак: „Говореното в тази посока радикализира обстановката. Може да сплотява редиците на ДПС и "Атака", но по никакъв начин не помага на обществения живот в България“.

Гласуването на текста от Изборния кодекс и престрелките между ДПС и БСП от края на миналата седмица станаха повод да се заговори за това дали ще оцелее правителството.

„Не може един текст от един закон да събори правителството. Не може това да е единствената опора на парламентарна позиция за подкрепа на едно правителство. За мен е смешно да се извличат такива генерални позиции. ДПС ще продължи да отстоява своята позиция, но няма да го прави чрез извиване на ръце, както правят "Атака" и ГЕРБ“, заяви Хамид Хамид.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в каза от своя страна, че доста депутати си задават въпроса "има ли смисъл да продължаваме този начин на работа“: „Очевидно никой не може да предвиди поведението на "Атака" и дали ще влязат в залата или не, съответно и дали ще има заседание. Аз не мисля, че българските граждани ни плащат заплатите, за да научават, че сме прекъснали заседанието в 11 часа. Това положение да броим гласовете всяка сутрин, няма да издържи дълго. Или трябва да се седне и да се каже даваме някакъв срок, една година или повече и оставяме правителството да свърши някаква работа, или по-добре наистина да отиваме на нови избори“.

Хамид Хамид обаче беше категоричен, че настоящият парламент може да работи. Той заяви, че ДПС няма да подкрепи декларацията на "Атака", с която се осъжда изказването на Хюсеин Хавъзов. Кадиев също каза, че не би подкрепил декларацията, но очаква Хюсеин Хафъзов да се извини заради името "Осман Калъч".

Във връзка с появилите се информации, че ще напуска левицата, Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в заяви: „Моята амбиция е да променя БСП отвътре“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2425 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.19 | 00:17

3
НЯМА ПРИЧИНА ДА ИМА ДЕПУТАТИ КАТО ХАФЪЗОВ!
хйгх

2014.02.19 | 00:17

2
Още съвсем малко търпение ни остана дори и в тези гласували за БСП. Ще светне огИн!
ДО ЛЮБОМИР ИЛИЕВ

2014.02.18 | 18:42

1
Реално ги вкара във партиината система не БСП ,а черен ванчо,за да играе контра на социалистите.Под непрекъснатата мантра за демокрация и права ,той им даде тепсията.А после им сърбаше попарата.Сега ги мрази люто-ама,не става.И той разчита на късата ни памет или неосведоменост.Когато все още бяха движение,той изигра фаталната роля.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини