Тома Биков: От ГЕРБ се оттича клиентела

  • 18 февруари 2014 07:45

  • 2963
  • 1
Тома Биков: От ГЕРБ се оттича клиентела
©

Нищо ново не се случва в НС. Нищо ново няма, когато един депутат не е доволен от партийното ръководство и каже: "Чакай, да си взема шапката и да си ходя". След като залезе харизмата на властта се оказа, че харизмата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не е толкова силна, за да държи монолитна групата на ГЕРБ. Стана ясно, че хората вътре в ГЕРБ се държат с информации за тях. Аз искам да попитам дали някога сте чули експертно мнение на Красимир Стефанов. Влизат хора в НС, на който не им е мястото там. Това заяви журналистката Валерия Велева в сутрешния блок на БТВ по повод напускането на ГЕРБ от Красимир Стефанов. 

Анализаторът Тома Биков заяви, че по времето на ГЕРБ хората, които са мачкали бизнеса са били данъчните. "Той бе държан от ГЕРБ за да провежда тази тяхна политика", каза още той. "Това е един процес на оттичане на клиентела. Всяка партия, която излиза от властта, има една клиентела, която се оттича към управляващите. От ГЕРБ се махат само скандални хора - Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на е човек с няколко дела например, и другите са доста спорни фигури.  Това, което се случва, е малко като сюжет на "Кръстникът", върви един алъш-вериш", каза още Биков.

Според Велева сега въпросът е дали тези хора, които са напуснали ГЕРБ, ще започнат да говорят. "Този парламент е крайно непродуктивен и продуцира само скандали. Не може да продължи така, той върви към своя край. В НС 90% от депутатите са скъпоплатени копчета", категорична е журналистката.

Биков е на мнение, че това, което се случва е осигуряването на кворум на управляващите. "Запознаваме се с технологията на българската политика, но от това нищо не произлиза. В политическа криза сме и ако тя не се реши - нищо няма да се промени. Партиите трябва да зададат политическа стабилност и малко трябва да се смекчат", смята още той.

Оставането на Цветанов е знак за това, че няма никаква реформа в ГЕРБ, смята Велева.  Тя прогнозира, че ще продължат отцепванията. "Процесът може да бъде забавен,но не може да бъде спрян", категорична е журналистката.

Последвайте канала на

2963 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.02.18 | 18:55

1
Мадам В нещо започна много да се изказва.Преди това да се допита до ментора си Доган.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини