Граничната блокада е вдигната заради писмо от Турция

  • 13 февруари 2014 15:09

  • 1921
  • 3
Граничната блокада е вдигната заради писмо от Турция
© Булфото

Турската страна официално е потвърдила, че ще има среща в понеделник на ниво министри. Там ще бъдат обсъдени всички пунктове, по които България иска да води разговори, каза вицепремиерът Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София.. Именно това потвърждение е довело до отваряне на границата. Бобева допълни, че и турските превозвачи също са поставили конкретни искания.

Границата с Турция е отворена, защото е получено писмо от южната ни съседка, което по думите на вицепремиера Бобева звучи окуражаващо. "Ние споделяме предложението на Турция да приложим нов подход в трайно уреждане на проблема между България и Турция, но сега гледаме с оптимизъм на срещите с турската страна", каза Бобева.

Очевидно е, че българските превозвачи имат сериозни проблеми, а турските им колеги също поставят искания и на масата на преговорите ще започнем да говорим и в спокоен тон да решаваме нещата, а не чрез блокади, категорична е вицепремиерът.

Проблем с разрешителни за товарни превози доведе до блокада на границата с Турция и километрични опашки от ТИР-ове на контролните пунктове, а бизнесът калкулира загуби. Засегнати от проблема са най-вече фирми, но едрият бизнес в сектора ги подкрепя. От бранша смятат, че проблемът трябва да се реши веднъж завинаги на политическо ниво. Вицепремиерът Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. сподели, че уредбата на отношенията между двете държави е остаряла.

Последвайте канала на

1921 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.13 | 19:33

3
Послушни помияри сме ние
КАКА

2014.02.13 | 19:33

2
не лъжи ....сега турците ще блокират и няма да пускат български камиони ,,,,,,сичкото зор е за 2/3 български фирми с 500 камиона на отговорни другари от дпс , който искат да се намърдат на турския пазар
ЧЕКИСТА

2014.02.13 | 19:33

1
А сега, казвайте, кога да се навеждаме и отваряме задни бузи, при получаване на второ писмо ли!?! Ей гадове и гадини, по дърветата ще висите!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини