Общински съветници се отказаха от заплатите си

  • 10 февруари 2014 19:38

  • 1563
  • 3
Общински съветници се отказаха от заплатите си
©

Невероятно, но факт. Общински съветници от ОбС-Симитли се отказаха да получават заплати. На заседанието в понеделник десетимата от Коалиция „Бъдеще за община Симитли" подадоха декларации, че се отказват от правото си да вземат възнаграждение за работата си.

„Ще упражнявам своето право и задължение да работя в интерес на обществото, на гражданите, без да получавам месечно възнаграждение", пишат в декларациите си тези местни парламентаристи. Те се аргументират за решението си с особената чувствителност на обществото към високите заплати на съветниците. Всеки от тях е ангажиран към сесиите и комисиите, но тези ангажименти са почасови и епизодични, не е честно да се формира заплата, която е по-висока от средната работна заплата за страната, твърдят те. Съветниците са категорични, че всеки от тях се е доказал и реализирал в живота. Затова искат безвъзмездно да са полезни на обществото. Спестените средства от заплатите ще се инвестират в общината. Примерът и последваха чат от колегите им от групата на ГЕРБ и ЛИДЕР.

„Изключително съм удовлетворен от решението на нашата група общински съветници от „Бъдеще за община Симитли". Гордея се с тези хора", коментира кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Последвайте канала на

1563 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.11 | 20:10

3
А тези пък в Златарица решили да спират уличното осветление, за да си увеличат заплатите (репортаж на господари на ефира).

2014.02.11 | 14:41

2
Mi bravo sega da gi posledvat deputatite

2014.02.11 | 13:44

1
Те депутатите не живеят от заплати, някои от тях дори не си ги взимаха! И да се откажат държавата няма да се оправи!

Добави коментар

Водещи новини