Тренчев: Управляващите бързат, защото не знаят колко време им остава

  • 08 февруари 2014 18:57

  • 4930
  • 16
Тренчев: Управляващите бързат, защото не знаят колко време им остава
©

Аз се оказах случайно в политиката. Не обичах комунизма и исках да му се изрепча. Осъзнавахме, че поемаме огромен риск. Никога не съм си мислил, че ще стигна до тук. Това каза лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев пред Сашо Диков по Нова телевизия.

Ние мислехме, че положението в тази държава ще бъде много по-добро, мечтите ни бяха потъпкани. За съжаление тенденцията е нещата да си останат по старому. Управляващите разчитат, че като теглят заеми и се разплащат с миньорите и по местата, където не дават пари ще закърпят положението до изборите, изтъкна синдикалният лидер.

Д-р Тренчев цитира думите на доверен свой източник от министерството, който му е доверил, че "за да се закърпи положението трябва 5 милиарда да се търсят. Те бързат, защото не знаят с колко време разполагат. Над 3,5 милиарда са изтеглените заеми досега".

Аз съм казвал на Орешарски, че го манипулират. Той ми е отговарял, че не е толкова лесно. Натискът срещу него е свиреп. Не знам колко още ще издържи. На мнение съм, че масиран протест ще стане по икономически причини. По идейни причини митингите приключиха '90-те години. Истината е, че ако спрат да дават ще излязат хората с паветата и тоягите. Тази пиеса е една и съща, само хората се сменят, заяви Тренчев.

Той изрази съмнение, че няма крупни разкрити измами в държавата, защото някой плаща за това. Тренчев отбеляза със съжаление, че нацията ни загива. Най-вероятно ни чака някакъв голям катаклизъм, който да ни разчисти. Според него хората живеят ден за ден, те нямат хоризонт, затова са озверели. Жизнената ни перспектива е колабирала, това ни опустошава, прогнозира Константин Тренчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4930 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
иван атанасов

2014.02.10 | 08:10

16
ДОКТОР И ПРОФСЪЮЗЕН ЛИДЕР , ЗВУЧИ МИ КАТО ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО......... СКОРО ЩЕ СТИГНЕ ТОДОР ЖИВКОВ ПО СТАЖ , НО И КАТО БОРЕЦ ЗА НАРОДНА СВОБОДА...

2014.02.10 | 08:10

15
Принуждават хората насила да им плащат членски внос , ако не искат - няма работа , а след това никаква защита.

2014.02.10 | 06:15

4
Ако изборите бяха днес, 24,8% от гласоподавателите щяха да гласуват за БСП, а 19,3% - за ГЕРБ. Доверието към правителството на Пламен Орешарски се е покачило с 6 % в рамките на два месеца; Разочарованието е спаднало с 2 %. От 1875 актуално и до днес- Не сме народ, а мърша...! Светлината в тунела, която може да опровергае това твърдение са точно тези цифри в началото на поста!!!

2014.02.10 | 08:10

14
ако изборите бяха днес герб 34% бсп 22%. Истината боли!

2014.02.10 | 08:10

13
За управлението си Борисов пое своята отговорност и си подаде оставката.Кога Орешарски ,БСП и ДПС ще направят това.Единственото което правят е да манипулират хората чрез купените си медии и да обещават какво ли не само и само да останат на власт.

2014.02.10 | 08:09

12
Съгласен съм с това което казва Тренчев но не и с действията му.Като лидер на „ Подкрепа“ трябва да е на улицата при хората и да се бори за тях а не да живее в лукс и охолство и само да ходи по разни телевизии.Борбата е на улицата а не в телевизията.

2014.02.10 | 08:09

11
Протестите през миналият февруари бяха използвани за да си останем по старому.Ако беше останал Бойко на власт а народа да е на протест на улицата щеше да започне промяната и можеше вече ЕРП -тата да ги няма.Сега протестите са овладени и смазани от комунистическата върхушка и на всякъде се тръбеше че са организирани от ГЕРБ само и само да ги спрат.Повече протести няма да има или поне не такива каквито се очаква за една демократична държава.Нищо не се промени от управлението на ГЕРБ и сегашното.Даже и СРС-тата пак си ги има но ги крият.Олигарсите и мафията пак спечелиха и техните партии ни управляват.Тези селски номера които разиграват с разни СРС-та, флашки и тефтерчета са за да се отклони вниманието на хората от решаването на важните проблеми а те са че населението живее в мизерия и едва свързва двата края.Колко хора си сложиха край на живота а управляващите ги изкараха ненормални само и само да се оправдаят.В дни на мизерия в НС си вдигат заплатите.Сегашното правителство теглиха милиарди левове и раздават трохи на хората само и само да останат още на власт и да забавят промените в страната.На кого е нужно народа да е беден.На кого е нужно хората да са разделени на цветове, партии и религии.На кого е нужно да се създаде омразата и безразличието към гласуването.Принудиха всички кадърни хора да напуснат страната.На къде е тръгнала България освен към пълно унищожение!!!
Mi[o Birata

2014.02.10 | 08:06

10
Gospodin Тренчев,Не усещате ли политиците са простаци -педераси. Защо не поискате нови избори

2014.02.10 | 08:06

9
Да не си на мястото на ТИКВАТА ПРОСТА Борисов ! Всеки гойбе където свари , пари плаща за протести ,нищо не става , партията му се цепи, никой не го иска,ВОЛЕ Н го разпъва , Палячото приказва глупости , взеха му печатането , ще загуби изборите , Мишо Бирата го вика !Маматамусейбава !
Емигрирал

2014.02.10 | 08:06

8
България няма съпротивителни сили да промени каквото и да било, а вие си говорете каквото искате! Като си гоните децата от държавата, така ще е.
ms

2014.02.10 | 08:05

7
"Мразя комунизма " .....от племенник на г.дИмитров ?!?? Още един пирон в ковчега на "елита" !

Добави коментар

Водещи новини