Орешарски: С Путин и Медведев не сме обсъждали "Южен поток"

  • 08 февруари 2014 11:16

  • 1602
  • 6
Орешарски: С Путин и Медведев не сме обсъждали "Южен поток"
©

С Путин и Медведев не сме дискутирали „Южен поток". Това заяви пред БНР министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, който в момента се намира в Сочи. Говорихме за двустранните взаимоотношения, търговския баланс. Наблегнах на необходимостта да се увеличи българския експорт, за да се свие поне частично тази неприятна разлика. Като изключим петрола и газта, другият стокооборот намалява, посочи Орешарски.

Той добави, че предстои през април да се проведе смесена търговско-икономическа комисия между двете правителства.

Ще търсим подходяща дата за среща след това, за да може на въпросите, набелязани на експертните равнища, да им бъде потърсено решение на по-високо равнище, посочи той.

Що се отнася до проблема на българските превозвачи, Калфин заяви, че е провел среща и с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган. Поставих проблема с превозвачите. Ще има такава среща на съответните ресорни министър, които да потърсят решение, каза той.

Обсъдихме и предстоящото посещение на външния министър на Турция, което бе отложено. В някоя от следващите седмици той ще ни посети.

Ще насрочим и среща между двата кабинета.

Що се отнася до разпределението на средствата за общините, той заяви, че никой не си е въобразявал, че няма да има критики.

Разбирам кметовете, които не са видели проектите си реализирани. Не е възможно обаче в рамките на година и ограничен ресурс всички да бъдат удовлетворени.

Проектите са идентифицирани и ще бъдат на нашето внимание и през следващата година, категоричен бе той.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1602 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.02.12 | 08:09

6
Лъже, никой не му е обърнал никакво внимание! Хората са отишли да се забавляват, а не да слушат досадното фъфлене на ореха!Абе хора, кой ти признава такъв „андрешко“ като орешарски?! ако беше Бойко Борисов в Сочи, лично Путин щеше да го покани да седне отдясно до него на видно място!
batko

2014.02.12 | 08:08

5
Не трябва да отстъпваме пред Ердоган, проблемът с превозвачите да се реши, но без ние да даваме задна.

2014.02.09 | 09:23

4
Комунистите продават България на Русия! Те не са питали народа дали може!

2014.02.09 | 09:23

3
Путин със слуги - не разговаря!

2014.02.09 | 09:23

2
Знаете ли защо са тия милиарди? Разплащането е за пред балами. Дянков е бил по - коректен въпреки, че е нямал заеми. ИЗБОРИТЕ ЩЕ СИ КУПЯТ!!

2014.02.09 | 09:23

1
Боклушарски , и Путин му се смее, защото е тъпа невзрачна продажна мастия ...ха-ха-ха

Добави коментар

Водещи новини