Йовчев: Няма да има значително нарастване на броя на бежанците

  • 05 февруари 2014 14:51

  • 2203
  • 5
Йовчев: Няма да има значително нарастване на броя на бежанците
©

Има намаляване на битовата престъпност и увеличение на разкриваемостта.

С това се похвали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола. Той беше изслушан в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС. Планирали сме и изпълняваме комплекс от мерки, които вече дават резултат. Очакваме да имаме много добро противодействие на престъпността. Това е проблем, който съществува през последните няколко години. Това е един от първите моменти, в които отчитаме минимално намаляване и увеличение на разкриваемостта", продължи Йовчев.

Имаме достатъчно ресурс да се справим с битовата престъпност и ще го направим. В програмата на ГЕРБ бе посочен като основен проблем битовата престъпност, там беше посочено, че трябва да се увеличи униформеният екип. Ние не мислим така. Трябва преразпределение на наличния ресурс. Имаме много голям резерв. Работим в посока на засилване на сътрудническия апарат. Има голям потенциал във взаимодействието с гражданските структури. До момента имаме обнадеждаващи резултати, допълни вицепремиерът. Йовчев беше категоричен, че ще бъдат разработени конкретни планове и мерки, и ежеседмичен контрол в районите, в които има по-засилена битова престъпност.

Вътрешният министър говори и по темата за бежанците. Не можем да очакваме разрешаване в близко време на кризата в Сирия. Това означава, че ще бъдем подложени на засилен натиск. Работим активно по изграждане на интеграционна програма. Вървим към изграждане на втори етап от интегрираната система за наблюдение. Това ще освободи част от ресурса. През април не очаквам съществена промяна. Не очакваме да се случи така, че да имаме значително нарастване на броя на нелегални имигранти. Има значително намаляване на броя на нелегални имигранти през най-тежките зимни месеци, обясни той.

През 2012 г. има два пъти нарастване на броя на нелегалните имигранти спрямо предходната година. Този въпрос не е разглеждан на Консултативния съвет за национална сигурност. Той е бил разгледан през 2013 г., но няма конкретни решения. През 2012 г. местата за настаняване са били запълнени на 90 %. Идеята е била, че при възникване на такава криза ще се уповаваме на плана за закрила. Той може да бъде задействан, когато има решение на ЕС, допълни министър Йовчев. Нямахме готовност. В такава кризисна ситуация би трябвало да оценяваме всичко, което успяхме да направим. 85 % от националния план за ограничаване на миграционния натиск са изпълнени. Имаме по-висока степен на сигурност, заяви Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2203 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
cccccccccccc

2014.02.05 | 23:55

5
НЯМА ДА ИМА ПРИШЕЛЦИ,ЗАЩОТО КАНАЛДЖИИТЕ ПРЕЗ ЗИМАТА ПОЧИВАТ.ЩЕ ВИДИТЕ НА ПРОЛЕТ КАКВО ЩЕ СТАНЕ.
Аспарух

2014.02.05 | 23:55

4
Йовчев, не лъжи за циганските мародерства. Променете закона така, че хората да се защитават с оръжие....да отстрелват манг.лите , като им влизат в имота. ЕЛА В КАРНОБАТ И ПИТАЙ ВАШИЯ КМЕТ ЗАЩО ЦИГАНИТЕ НАРЯЗАХА ЗА СКРАП ЗООЛОГИЧЕСКАТА ГРАДИНА, ЗАЩО ИЗСЯКОХА ПАРКА ОКОЛО НЕГО, ЗАЩО РАЗРУШИХА ЦЯЛО УЧИЛИЩЕ В ГРАДА И ОСТАНА САМО ДВОРА....ДОЛНИ КОМУНИСТИИИИИ....
БАТ ЛЮБО-ЧАЛМЪТА

2014.02.05 | 23:55

3
лъжливото овчарче,престъпноста се увеличила в пъти,а той ни приказва приказки от 1001 нощи,не случайно прякора ме бастуна

2014.02.05 | 23:55

2
г-н министъра е забравил да пусне запис или компромат тази седмица!! Как ще отвличаме внимание?
Лъже като дърт кумунист

2014.02.05 | 23:54

1
ТОЗИ ПРОСТАК ГОВОРИ ПЪЛНИ ЛЪЖИ.ДА ПОЧЕТЕ НОВИНИТЕ В ТОЗИ САИТ ПОНЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПО СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини