Главчев: Подводните камъни в държавата са много, правителството да подаде оставка

  • 05 февруари 2014 08:16

  • 1168
  • 2
Главчев: Подводните камъни в държавата са много, правителството да подаде оставка
©

1 млрд. лева са по-малко приходите, ако тези пари бяха събрани нямаше да има нужда от заем. Ако Станишев и Орешарски бяха събрали и още 1,5 млрд. лева от контрабанда, както обещаваха, че ще съберат, когато бяха опозиция - нямаше да прогнозираме, че държавата ще катастрофира. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в в сутрешния блок на БТВ.

Докато ГЕРБ бяха на власт всяка година от митниците се събираха по 300 млн. лева повече, каза още той.

Според Борислав Гуцанов от БСП има три параметъра, които определят стабилността на една държава - дефицит, БВП и държавен дълг.

В началото на годината сме, а една политическа партия прави прогноза - на какво, боб ли хвърля, попита той. По думите му при една разградена граница няма как да има висока събираемост. Никога преди държавата не е имала толкова ангажименти към бизнеса. Разплатили сме се за над 1,6 млрд. лева, каза още той.

Главчев заяви, че не е запознат с назначенията в митниците. Проблемът е, че опорните точки в БСП се пишат с много софистика - опити за шикалкавене и измъкване. Имаме 7% повишен дефицит за 2013 година. Правете сравнение между периоди, а не моментни снимки, както се опитват да правят колегите от БСП, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Гуцанов заяви, че е имало престъпна организация и затова митниците все още не могат да се възстановят, за да има нормална организация в тях. Има фирми, които са се облагодетелствали, каза още той. Събрахме като цяло 520 млн. лева повече приходи, обяви той, а Главчев му реплекира, че това не е вярно и не е лошо да се запознае с истинските цифри.

Парите обичат спокойствие и предсказуемост. Това се опитва да постигне кабинетът "Орешарски", категоричен е социалистът.

Главчев коментира изказването му с думите, че подводните камъни в държавата са толкова много, че правителството трябва да подаде оставка и по този начин да постъпи държавнически, а не обществото да стиска палци кабинетът да заработи.

Последвайте канала на

1168 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
lele

2014.02.05 | 10:56

2
КАКЪВ СЕКСАПИЛ КАКВО ИЗЛЪЧВАНЕ -КАКЪВ УМ
палец

2014.02.05 | 09:39

1
вот тебя руский...комунист по гръб не пада комунист за бой се стяга..важното е да си приказвате и да клатите въздуха,изгонихме2,5млн и останалите стягат багажа, станишевстава евродепутат, е ясно след година няма да има нито кой да критикува, нито кого

Добави коментар

Водещи новини