Делегатите на Софийската партийна организация се разграничават от Първанов

  • 01 февруари 2014 14:56

  • 1694
  • 9
Делегатите на Софийската партийна организация се разграничават от Първанов
©

Делегатите на конференцията не приемат и категорично се разграничават от инициативата на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, бивш председател на партията и президент на България, да подкрепи отделна кандидатска листа за предстоящите избори за Европейски парламент. Това се посочва в позицията на XII конференция на Софийската партийна организация на БСП.

„Това може да отнеме победата на социалистите и да даде предимство на десницата и да постави под заплаха стабилността на парламентарното мнозинство и на правителството, излъчено с мандат на БСП. Подкрепата за конкурентна предизборна листа оценяваме като политически несъвместима с членството в БСП. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в не прие тази оценка, отказа диалог и отхвърли протегнатата ръка. Делегатите на конференцията снемат политическото си доверие от членовете на БСП, които подкрепят и работят за паралелна листа”, гласи позицията.

В текста на позицията се посочва още: „Предстои ни ново предизвикателство – победа в изборите за Европейски парламент през май. Тази победа ни е необходима, за да променим бъдещето на Европейския съюз и да гарантираме добро бъдеще на страната си. Тази победа може да бъде затруднена поради случващото се в последните седмици в нашата партия – размразяването на проекта АБВ и обявените намерения за регистриране на паралелна листа. Столичните социалисти заявяват своята подкрепа за политиката, провеждана от БСП и от излъченото с нейния мандат правителство. В центъра на предстоящата предизборна кампания БСП трябва да изведе акцентите от позицията на ПЕС за промяна на политиката на ЕС с нова визия за мястото и ролята на младите в Европа като генератор на ускорено развитие. Младото поколение на България, включително и в нашата партия, има потенциал да заеме своето достойно място на инициатор и творец на утрешния по-добър ден, на утрешния по-справедлив свят. Конференцията издига кандидатурата на председателя на БСП и на ПЕС др. Сергей Станишев за водач на нашата листа за предстоящите избори за Европейски парламент. Конференцията подчертава своята решителност и увереност, че столичната организация на БСП ще направи необходимото и ще даде съществен принос за спечелването на европейските избори. Основният ни политически опонент остават ГЕРБ и другите партии от дясното политическо пространство”.

Последвайте канала на

1694 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.02.02 | 13:55

8
БСП = ГЕРБ = БОКЛУЦИ и ПРЕДАТЕЛИ ! ДОЛУ !
js

2014.02.02 | 13:57

9
Знам че си от Атака .Пазете се от Бареков защото сега там се наливат милиони.

2014.02.02 | 06:42

3
МАЙКА ТИ + БАЩА ТИ = ЧЕРВЕН БОКЛУК

2014.02.02 | 13:55

7
Дядо ми ми е разказвал, като бил ремсист, как са ги организирали да ходят да викат по улиците "Смърт на Трайчо Костов" по време на процесът на комунистите срещу техния партиен другар. Хората имат памет . Децата и внуците на убитите от вас истински комунисти са още живи. Пример Иван Славов Йонко, командира на средногорския партизански отряд, убит за да останат ликета като Тодор Живков и бащата на Съсела, дето пушка не са видели. Педе.аси мръсни..

2014.02.02 | 13:54

6
БСП и ГЕРБ са една и съща долна болшевишка кал. На колкото и партии да се разцепите, отлюспите, разделите, разцвъкате, пак сте същата мръсна долна изедническа олигархия, по-зла за Българите от турците по време на робството.

2014.02.02 | 06:43

5
БЕСЕПАРИТЕ, НЕ СОЦИАЛИСТИТЕ

2014.02.02 | 06:42

4
НЯМА ДА ИМАТ ПОБЕДА
азер меликов

2014.02.02 | 06:42

2
айде утре за празника 02.02. всеки да прати по една розова прашка на вожда на куманизите....
ДООКОГА ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С НАС ?

2014.02.02 | 06:42

1
А НИЕ КОГА ЩЕ СНЕМЕМ ДОВЕРИЕТО ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ КОИТО ЦИНИЧНО СЕ КЪЛНАТ В ИДЕИТЕ НА ДЯДО БЛАГОЕВ. КОГА ЩЕ ГИ ИЗРИТАМЕ СТАНИШЕВ, МОНИКА, ДЪБОВ, ОВЧАРОВ, К.ДОБРЕВ, УЗУНОВ, КАДИЕВ, НИНОВА, ГЕРГОВ, КУТЕВ..... И ВСИЧКИ ОТ ИБ И ВПС НА БСП ? ДО КОГА БЪЛГАРИ ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ДРУГАРИ ТАКА ЦИНИЧНО ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС ? НИТО СМЕ ЦИГАНИ НИТО СМЕ МАЛОУМНИ ПЕНСИОНЕРИ. ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ? СЕГА ОТНОВО ИСКАТ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ КАТО СЕ "ЦЕПЯТ ' НА ДОБРИ И ЛОШИ. А НЕ СА ЛИ ЕДНИ И СЪЩИ СТАНИШЕВ И ПЪРВАНОВ ? НЕ СТАНА ЛИ ПЪРВАНОВ ПРЕЗИДЕНТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС ? КОЙ СЪЗДАДЕ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ БСП-ДПС-НДСВ ? НЕ БЕШЕ ЛИ ПЪРВАНОВ ? КОЙ ДОКАРА СТАНИШЕВ НА ВЛАСТ ? НЕ Е ЛИ ДОГАН И ДПС ? И СЕГА НИ МИСЛЯТ ОТНОВО ЗА КЪСОПАМЕТНИ. ДА АМА НИЕ ПОМНИМ ДРУГАРИ. ВРЕМЕ Е ДА ВИ ИЗГОНИМ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ПО НАЙ-БРУТАЛНИЯТ НАЧИН .

Добави коментар

Водещи новини