Комисията по досиетата: Има риск управляващите да ни закрият

  • 30 януари 2014 10:07

  • 1360
  • 7
Комисията по досиетата: Има риск управляващите да ни закрият
©

Има риск сегашните управляващи да опитат да закрият Комисията по досиетата, или да сведат ролята й до минимум, предупреди членът на комисията Екатерина Бончева, цитирана от БНР.

На дискусия в Европейския парламент в Брюксел тя съобщи, че това може да стане с промени в законите за службите за сигурност, или чрез изземване на функциите на комисията от съда. Евродепутати и представители на академичните среди от България и Германия снощи обсъждаха комунистическото минало на страната ни и как то е повлияло на развитието й. В Европарламента беше открита и изложба за периода на комунистическата диктатура у нас. Организаторът на тези прояви – евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, заяви: Важно е нашите партньори да знаят, че България не е била безучастна, не е била най-верният сателит на Съветския съюз. Изнесла е една много сериозна съпротива срещу налагания комунистическия режим. Още по-важно е да разберат защо в България тази наша история има отражение върху сегашното настояще на страната - политическо, икономическо, социално. Защо България все още е една от най-бедните страни в Европейския съюз? Това е директно свързано с нашата история", категоричен беше Ковачев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1360 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.01.30 | 22:51

6
Ми страхуват се да не им се видят насраните гъзове.

2014.01.31 | 16:14

7
хората от ДС – (БСП и ДПС) за това се стремят на всяка цена да са на власт по такъв начин си пазят криминалното минало от възродителният процес и голямата екскурзия
P.R.

2014.01.30 | 22:51

5
Големият комунист в България е Борисов. А антикомунист е Станишев.

2014.01.30 | 22:50

4
i kakvo pravi tazi komisiya - IZLOJBI ? az rezultat ne vijdam -Важно е нашите партньори да знаят, че България не е била безучастна, не е била най-верният сателит на Съветския съюз. Изнесла е една много сериозна съпротива срещу налагания комунистическия режим. Още по-важно е да разберат защо в България тази наша история има отражение върху сегашното настояще на страната - политическо, икономическо, социално. Защо България все още е една от най-бедните страни в Европейския съюз? Това е директно свързано с - sazdavaneto na takiva nenujni komisii koito nisto ne pravyat ili samo imitirat deinost no vzimat tlasti zaplati - otivaite da proizvejdate nesto a ne samo da revete 4e steli da vi zakriyat !!!!!
djoni

2014.01.30 | 22:50

3
tazi komisia osven tche e vredna tam sa palni kreteni manipulatori.vun
rafi

2014.01.30 | 22:50

2
tozi kovatchev e antibalgarin.plazmodia
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2014.01.30 | 15:51

1
TA TE OShTE NE SA RAZBRALI ChE TOVA , E BbLGARIQ , A NE [VYLGARIQ].............

Добави коментар

Водещи новини