Четин Казак: Дано да има повече кандидатури за главен съдебен инспектор

  • 29 януари 2014 07:48

  • 1085
  • 3
Четин Казак: Дано да има повече кандидатури за главен съдебен инспектор
©

Спряхме процедурата за избор на главен съдебен инспектор поради две причини. Първата е отказа на ГЕРБ да подкрепят кандидатурата на г-жа Веселина Тенева. Тази кандидатура трябва да бъде подкрепена от 2/3 от народните представители и е ясно, че при тази реакция на опозицията предложението няма да мине.

Това каза по телефона в сутрешния блок на БНТ Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно от ДПС. Той коментира внесеното вчера от БСП и ДПС предложение за прекратяване на процедурата за избор на главен съдебен инспектор. Втората причина е реакцията на ЕК, която предупреди, че ще следи изкъсо избора на главен съдебен инспектор. Не се съмняваме в нашата кандидатура. Просто никой не предложи друга кандидатура, а за добър избор трябва да има повече кандидатури, иначе се създава едно усещане за предрешеност. Не мога да коментирам дали г-жа Веселина Тенева ще се съгласи отново да се кандидатира за поста. Трябва да изчакаме и да видим как ще се развият нещата. Дано да има повече кандидатури, а не всички да се фокусират само в предложената от нас, завърши Казак.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1085 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
m.markov

2014.01.29 | 12:43

3
За инспектор,не знам,ама от вас има много кандидати за пандиза,КАКВО СЕ СУЧВА С БИСЕРООООВ.
Българин

2014.01.29 | 12:42

2
Защо не се обърнат към тайните служби,те следят всички съдии и прокурори и могат да им дадат имена - но на някои не им стиска. Има и нещо друго,ако назначения (не от техните или водещи партии) след време се обърне срещу тях - какво правят. За това не могат да се направят промени в България,всички управляващи са свързани момежду си.
bsp-dps

2014.01.29 | 12:42

1
prichinata e samo edna - prosto ste nekadarni za kakvoto i da bilo.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини