Борисов написа отворено писмо до Иван Илчев

  • 28 януари 2014 12:58

  • 13526
  • 80
Борисов написа отворено писмо до Иван Илчев
© Булфото

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г написа отворено писмо до ректора на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев. Повод за обръщението е изказването от днес сутринта на ректора, в сутрешния блок на БНТ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Ето и какво пише в писмото. "Озадачен съм от Вашите изявления тази сутрин в ефира на Българската национална телевизия. Намирам изказването Ви "Много се смях, че прословутата интуиция на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г му изневери. Той подкрепи тези студенти, часове преди те да свалят окупацията" за проява на недалновидност. В интерес на истината и за да изчистим всички спекулации, държа да Ви напомня, че вчера заявих, че "не съм убеден, че с окупацията на учебни заведения вече може да се постигне сваляне на това правителство", както и „понеже на територията на университетите не се прави политика, отправям призив към студентите да излъчат свои представители и ... сме готови да се срещнем в централата на ГЕРБ". Ето защо не бих искал да откривам в думите Ви опити, както Вие да бъдете политически употребен, така и Вие да използвате университета и студентите за реализирането на политически гаранции за стабилността на кабинета „Орешарски", срещу който българските граждани протестират вече над 220 дни".

По време на управлението, на ГЕРБ, СУ „Св. Климент Охридски" срещаше подкрепата и вниманието на държавата. Още когато бях кмет на София, заедно с Вас осветихме фасадите на Софийския университет и Националната библиотека, за да изпъкнат първи като най-важните и величествени сгради в столицата. През 2012 г. с помощта на правителството на ГЕРБ университетът получи 2,7 млн. лв., с които бяха ремонтирани, санирани, модернизирани и пригодени за хора с увреждания Университетската библиотека и читалнята на библиотека "Филологии". Освен това, въпреки окончателното съдебно решение на ВАС, че Ботаническата градина в „Двореца" - Балчик е собственост на държавата, лично аз като премиер и правителството на ГЕРБ, с решение на Министерския съвет, предоставихме целия имот застопанисване на университета. Също така Ви припомням и края на 2010 година, когато с мое решение и с подкрепата на парламентарното мнозинство на ГЕРБ, Софийският университет получи 2 милиона лева от икономиите в бюджета на парламента. Тогава лично Вие заявихте, че „с пренасочването на тези средства се подкрепя качественото образование и наука, а СУ "Св. Климент Охридски" е символ на качествено образование". Учудвам се, че тогавашните Ви думи не кореспондират с днешните Ви изявления, пише Борисов. "Уважаеми проф. Илчев, изненадан съм, че си позволявате като ректор да демонстрирате толкова открито личните си политически пристрастия", пише Борисов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13526 80

Свързани новини

Коментари 80

Добави коментар
вальо

2014.01.30 | 19:14

80
Да си бяхте записали синчето да учи в с.Горно Нанадолнище,а не при професора-комунист,който за разлика оъБоко не е бил член на БКП.

2014.01.29 | 18:00

79
Кой е борисов?Кой е илчев?
вальо

2014.01.29 | 18:00

78
Ако проф.Илчев бе демонстрирал пристрастия към ГЕРБ дали Боко щеше да е недоволен?
калинко

2014.01.29 | 17:59

74
Борисов, преди да седнеш да пишеш съчинението си,поискай разрешение от господин Професора,дали ще ти разреши да се обърнеш към него.А... и не забравяй,когато искаш това разрешение гледай да си прав.

2014.01.29 | 18:00

77
Прави ми впечатление,че днес само неграмотни атакисчета ,духачи на ДПС и БСП пишат срещу единствената българска партия ГЕРБ.Продължавайте да духате!
гошо

2014.01.29 | 17:59

75
За мен е новина,че ББ може да пише.

2014.01.29 | 17:59

76
Той си има хора за тази работа! Поне да бяха усвоили речника му!
комуниста ИЛЧЕВ

2014.01.29 | 17:59

73
Неуважаеми професоре..толкова сте жалък в напъните да се харесате на вашите събратя комунистите че просто ме е гнус от вас.аз лично не удобрявам 2-рата укопация..но гледам реакцията ви..и ме хваща потрес от реакциите ви..имам чуството че ако не ви е страх от народа щяхте да вкарате вътре полиция и да потрошите тези младежи.гнусно ми е от вас защото синът ми учи 4-та година при вас..и толкова политическа преднамереност която демонстрирате за бсп..не приляга на най автономното и авторитетно учебно заведение каквото е СУ...ЗАСРАМЕТЕ СЕ !!!!НЕ ЖЕЛАЯ ДА СТЕ ПРИМЕР ЗА МОЕТО ДЕТЕ !!!
onq s konq

2014.01.29 | 17:44

72
С бат Бойко напреееед!!!

2014.01.29 | 17:40

71
Какво си гoвоpим глyпocти? Всички знаем, че Тиквата е пcиxичecки нecтабилeн, пaтoлогичeн лъжeц. Вчepа се пpeцака c тия полyграмoтни \\\"cтyдeнти\\\" и сега търси някой виновен. Това да търсиш винаги вината в друг е признак на инфaнтилизъм.
Борис Бойков, полиглот и свинар

2014.01.29 | 17:40

70
Проф. Илчев да не обръща внимание на най големият простак в държавата. Тиквата е признат за първи простак не само у нас, а в съседните балкански държави. В Сърбия например казват: А бе ти си много тъп, имаш ли родствена връзка с генерал Борисов от България ?". Това е вярно. Работя в Сърбия. Четири години се старая да обяснявам на познатите си там, че няма как в Сърбия да има такъв простак, какъвто ние си имаме. Надявам се и други българи в европейските страни , да обясняват, че еталонът за простотия се намира в България. Очаквам след две-три години в Европа да се обиждат вместо на простак, на Тиква !
Банкянец

2014.01.29 | 17:40

69
Най-големия простак извади страната в от кризата в която я набута крадливеца СерГей и шайката на Сопола с решаващата помощ на сегашния продажен премиер - Олигарски.Ще ревете за Дянков пред Чубака!!!:)

2014.01.29 | 11:29

58
Ти cи нeнopмaлен.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини