Румен Йончев се обясни за визитата в Тайван

  • 23 януари 2014 10:34

  • 2382
  • 4
Румен Йончев се обясни за визитата в Тайван
©

По време на нашето посещение в Тайван посочихме позицията за единен Китай, която е позиция и на България, и на Европейския съюз. Това заяви в парламента депутатът от Коалиция за България Румен Йончев по повод информацията за пътуване на четирима депутати от всички парламентарни групи до Тайван в началото на годината.

Той подчерта, че пътуването не е било официално и обясни, че е получил поканата от Тайван и е поканил свои колеги, които имат интереси към външната политика и към тази тема.

„Михаил Миков е против, но той не е директор на прогимназия, който спира, пуска, разрешава и забранява личните и неофициалните контакти на народните представители. Така че не виждам нищо ненормално в това. Г-н Миков е изразил своето мнение като председател на Народното събрание”, каза депутатът.

Коментирайки въпроса дали посещението на четиримата български депутати в Тайван ще наруши отношенията на страната ни с Китай, Йончев заяви: „По никакъв начин, защото отношенията с Китай са изградени на съвсем различна основа, те са официални, с дипломатически представителства. През последната година бяха разменени три официални посещения на тримата големи – нещо, което предостатъчно говори за отношенията с Китай. Ние по време на нашето посещение посочихме позицията за единен Китай, която е позиция и на България, и на Европейския съюз. Това не пречи на почти целия свят да води едни много интензивни търговски отношения с Тайван, място, в което ние изоставаме чувствително”.

Последвайте канала на

Novini.bg
2382 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
of

2014.01.23 | 20:15

4
Още един "Господин Никой" изгря на небосклона...Всеки депутат - външен министър, трябва да се върши работа...
Ззз

2014.01.23 | 20:15

3
Ходят да се правят на някви че да им обръщат внимание ,а иначе сигурно ходят да си правят разни далаверки докато са на власт
БУДАЛАТА

2014.01.23 | 20:15

2
И ЗАщО Е ТРЯБВАЛО ДА ПОСОЧВАТ ПОЗИЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ?НАЛИ Е НЕОФИЦИАЛНО?ВАКАНЦИЯ А ?А НИЕ ТУК В МЪГЛАТА .....

2014.01.23 | 17:38

1
Поредния мухльо... край нямат

Добави коментар

Водещи новини