Експерт: Шумът около визитата на Страхил Ангелов се преувеличава

  • 21 януари 2014 17:37

  • 1782
  • 6
Експерт: Шумът около визитата на Страхил Ангелов се преувеличава
©

Шумът около визитата на Страхил Ангелов малко се преувеличава. Организацията е слабото място на това посещение. Там не е имало български медии, защото са отказали.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ д-р Мохд Абуаси, който е председател Центъра за близкоизточни изследвания. За това посещение трябваше да разберем от българските медии, а не от сирийските. Частните визити са традиция за българските политици. Те говорят от името на народа. Ще ви дам пример. Вчера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви, че това е голям скандал и правителството трябва да подаде оставка. Но, не беше ли скандал, когато неговия външен министър посети Израел и каза, че всяка атака срещу Израел е атака срещу България, попита риторично Абуаси. Страхил Ангелов трябва да излезе и да каже какво точно е говорил в Сирия. Неговите думи може да се преувеличени от тамошните медии. Трябва да се гледат националните интереси, категоричен беше той.

Нямам информация кой точно е спонсорирал посещението на депутата. Знам, че български бизнесмени са били поканени от сирийското посолство. Те се занимават със строителство и нямат нищо общо с търговията с оръжие. Имам информация, че българско оръжие е стигнало само до бунтовниците, а не до правителствената армия. Нито един български патрон не е получен от Башар Асад. Цялото оръжие е било само за противниците му, включително и за ислямистки организации. Сделките са ставали чрез американски и катарски фирми, разкри Абуаси.

Войната в Сирия ще продължи. Ислямистите от Ал Кайда окупират териториите владени от бунтовниците. САЩ и Русия ще се обединят и ще застанат зад режима на Башар Асад, точно поради тази причина. Конференцията Женева 2 ще се превърне в конференция за борбата с тероризма. Към дадения момент няма опасност от терористичен акт на територията на България. Ислямистите засега имат по-важни цели от България, прогнозира Абуаси.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1782 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.01.23 | 11:43

6
togava da podkrepiat isliamistite li glupaci

2014.01.23 | 11:43

5
Вярвам му, че българско оръжие е стигнало до ислямистите в Сирия, понеже такива са интересите на БСП/ДПС/АТАКА
милан

2014.01.23 | 11:43

4
чакай сега нали не беше на официално посещение ,сега не е имало бг медии защото се били отказали !? а че БСП-ДПС подкрепят Асад е повече от ясно за всички здравомислещи хора !гаф след гаф от БКП ,ще им погледаме още малко сеира и после ще ходят да броят електората по циганските махали и гета и малките села със застаряващо население !

2014.01.23 | 11:42

3
Там не е имало български медии, защото са отказали.----------------------------------------------------------------------- Не защото са отказали, а защотото Българите не знаеха, че е имало такава среща! Благодарение на Сирийското посолство, България разбра, че БСП подкрепя Асад!
КАКА

2014.01.22 | 07:08

2
аман от експерти ,,,от една година време когато чуя експерт и знам че ме пускат с шейната
s

2014.01.22 | 07:08

1
Вие защо си мислите че до всеки проснат сириец намират калашников зделан в балгарскому сочиалистическо станишевская государства.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини