Фандъкова обсъди проектите на София до 2020г. с Джоузеф Дол

  • 14 януари 2014 15:18

  • 1113
  • 1
Фандъкова обсъди проектите на София до 2020г. с Джоузеф Дол
© Столична община

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска се срещна с председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол, съобщиха от Столичната община. Срещата се е състояла в Страсбург. По време на разговорите Фандъкова е запознала Дол с изпълнението на европейските проекти от програмния период 2007 - 2013 година.

Столичната община успя да защити проекти на обща стойност 3 млрд. лв., от които безвъзмездното финансиране от ЕК е 2 млрд. лв., посочил кметът. По думите й приоритетните за София проекти са строителството на метрото, модернизирането на градския транспорт и изграждането на инсталация за преработка на битовите отпадъци.

Двамата са обсъдили проектите на София за програмен период 2014-2020 г. с акцент върху третата фаза на инсталацията за отпадъците на София, която включва оползотворяването на модифицирано твърдо гориво от "Топлофикация София"АД . Като задача с важно екологично значение проектът вече има подкрепата
на ЕК, е посочил Джоузеф Дол. 

Фандъкова е в Страсбург за представянето на обща изложба между Библиотеката на хуманистите в Селеста, Столичната община и Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" в сградата на Европейския парламент. По покана на кмета на София присъстват директорът на Народната библиотека проф. Боряна Христова, писателят Алек Попов и музикантът Теодосий Спасов. Те ще вземат участие в представянето на столицата ни пред депутати от Европейския парламент.

Последвайте канала на

Novini.bg
1113 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.14 | 18:10

1
На руски език ли ги обсъди?

Добави коментар

Водещи новини