Николай Марков: НСО трябва да се девоенизира

  • 13 януари 2014 18:00

  • 1283
  • 0
Николай Марков: НСО трябва да се девоенизира
©

В сектор Сигурност нещата хич не са розови.  Има два лагера, които имат различни мнения. Те са свързани с идеите за интензивно и екстензивно развитие. Не е необходимо да се създават други организации като разузнавателен борд. Той ще дублира КСНС макар и на експертно ниво. Това е опит да се измъкне последното килимче из под краката на президента. Това заяви Николай Радулов, секретар на МВР в периода 1997 - 1998 г, в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Бившият гард от НСО Николай Марков заяви, че не е розово положението за Закона за националната сигурност. "Това са нахвърляни  думи. Министър Йовчев трябва да изхвърли изреченията "Искам да ви кажа" и "Трябва да ви кажа". Законът трябва да изразява една голяма рамка, но рамката е по-малка от платното. Няма как да съберем тази картина в тази рамка. Много хора бабуваха над този закон. И той не може да бъде разгледан сам по себе си,не е относим към гражданите. Липсва граждански контрол", каза още той. 

Радулов заяви, че винаги има значение кой е президент и кой министър - председател.

Марков каза, че от година и половина е предал доклад на президента , в който се казва, че никой в НСО не се е заклел. Това означава, че никой не носи отговорност. Ако прокуратурата се самосезира би трябвало да девоенизира цялото НСО. Законът е императив, каза още той.

Последвайте канала на

1283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини