Народното събрание спести 400 бона от отсъствия

  • 07 януари 2014 07:16

  • 1605
  • 0
Народното събрание спести 400 бона от отсъствия
©

С общо 398 815 лева са били глобени отсъстващите без уважителна причина депутати от началото на мандата на 42-ото Народно събрание до 30 ноември миналата година. Това става ясно от справка, изготвена от парламентарната администрация, пише"Стандарт". Глобите са заради отсъствия от пленарни заседания, парламентарни комисии, както и от работни групи.

Голяма част от сумата е "спестена" от заплатите на депутатите от ГЕРБ. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г им забрани да ходят на заседания за цял месец - от 19 юни до 19 юли. Официално бившият премиер обоснова решението си с твърдението, че партията му е непрекъснато "обиждана и провокирана". Както и като подкрепа на антиправителствените протести. Неколкократно след като ГЕРБ се завърнаха в зала, депутатите отново записваха отсъствия, тъй като не се регистрираха и заседанията пропадаха.

За общо девет временни анкетни комисии, които този парламент създаде, са похарчени 69 058 лева. От парламента припомнят, че за работата в тях възнаграждения на депутатите и експертите не се плаща.
 

Последвайте канала на

1605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини