"Ранобудните": Къде е опозицията? Да не решихте, че ни хареса изродената Тройна коалиция?

  • 04 януари 2014 14:31

  • 12259
  • 86
"Ранобудните": Къде е опозицията? Да не решихте, че ни хареса изродената Тройна коалиция?
© Булфото

"Ранобудните студенти" изпратиха отворено писмо чрез медиите до партийната опозиция в България, което е публикувано и на страницата им във Фейсбук.

"Къде е парламентарната опозиция, къде е извънпарламентарната опозиция, къде са "новите играчи", къде сте всички?", питат студентите.

"Ние, като граждани на България, изпълняваме своя дълг на гражданска опозиция с позволените ни демократични инструменти. Не искаме да ни подкрепяте, не искаме да ни съветвате, не искаме да ни съдействате или поощрявате. От вас искаме да си вършите работата като партийна опозиция", призовават още те.

Ето и пълния текст на писмото:


"Къде сте? Къде сте и защо нищо не правите? Десет партии и движения минаха прага от 1% на последните избори, но сега не управляват. Десет партии с общ вот 1 772 743 души. Още 3 милиона не са гласували и нямат представителство. И ако не за тези 3 милиона, то поне за онези 1 772 743 избиратели. Къде е парламентарната опозиция, къде е извънпарламентарната опозиция, къде са „новите играчи", къде сте всички?

Да не би да решихте, че на вашите избиратели изведнъж им хареса новата, изродена Тройна коалиция? За това ли получихте субсидия от тези гласове? За да стоите и да мълчите?

Защото зад всички вас, зад самото ви съществуване, стоят гласове. Гласове на хора, които в голямата си част НЕ искат тези управляващи. Гласове, които ви хранят и чиито интереси вие имате задължението да представлявате! Не само по избори.

Защо не задавате и вие въпросите, които трябва да се задават? Ами Борис Цветков? Бисеров, Щерев и Ангелов? Заемите? Лафка??? Ами средните пръсти, черните джипове, белите автобуси, безбройните полицейски кордони? Псевдополитическата цинична реторика към  и студентите? Отричането на мирния протест като легитимен инструмент за граждански контрол? Полицейската окупация на столицата в последните месеци? Явната отплата за подкрепата на Волен - облъчването на цялата държава с неговия лик? Генномодифицирания псевдополитически субект Бареков?

Защо не се възползвате от лостовете и инструментите, с които разполагате? От европейските си връзки и механизми?

В момент, когато управляващата клика суспендира демокрацията в България ние сме по площадите и окупираме нашите университети, в опит да я браним. А вие къде сте? Защо мълчите и бездействате?!

И ако сега бездействате, защото „моментът не е удобен", тъй като ако сега има избори няма да получите нужния процент, знайте, че в никое бъдещо време няма да дойде този момент и никога няма да имате пълната подкрепа на народа! Нито един от вас.

Загива вярата на българите в институциите и правото
. Загива малкото останала вяра на българите в партиите. И докато решите, че е дошъл „правилният момент" ще загине вярата на българите в демокрацията!

Ние, като граждани на България, изпълняваме своя дълг на гражданска опозиция с позволените ни демократични инструменти. Не искаме да ни подкрепяте, не искаме да ни съветвате, не искаме да ни съдействате или поощрявате.

От вас искаме ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА като партийна опозиция. Нищо повече.

Вземете се в ръце и си свършете работата!"

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12259 86

Свързани новини

Коментари 86

Добави коментар

2014.01.07 | 13:22

86
Във вас студенти ни е надеждата,че ще изгоните мафията от власт,но самото начало трябваше да търсите подкрепата на опозицията.С тях и без тях,пак щяхте да бъдете обвинявани в какво ли не,това е стила им и начина на действие на ком.
Васил Левски

2014.01.07 | 13:22

85
Къде бяхте когато заради цецо,боко и дянкоф фалираха 120 000 фирми? Къде бяхте когато цецо,боко и дянкоф повишиха цените на храните с 100-200%.?Къде бяхте когато цецо,боко и дянкоф повишиха цените на тока до там че да не може да се плати с средна пенсия и обещаваха за още увеличения? Къде бяхте когато цецо,боко и дянкоф замразиха пенсиите на вашите родители,баби и дядовци? Където и да сте били ОТИВАЙТЕ пак там. Тука не ни трябвате
AJ4A

2014.01.07 | 11:17

84
"Защо мълчите и бездействате, питат протестиращите студенти" ............ защото са метастазите на едно и също раково образувание, създадено и ръководено от КПСС-БКП-КГБ-ДС структурите, имащо за цел властта и богатствата на България да са в ръцете на ПРО-РУСКАТА И АНТИБЪЛГАРСКА ПАПЛАЧ!!!!
Тактичния

2014.01.05 | 21:27

61
Ранобудни...! Веднага ще ви подкрепя но при едно условие. Когато видя БОКО и ЦЕЦО да са вън от политиката и да са там където им е мястото...НО тъй като това няма да стане предпочитам / ОРЕШАРСКИ / защото доказва на дело а не на думи че прекрасно се справя при тез условия на работа . КОЛЕДНИТЕ свършиха почвайте да марширувате за ВЕЛИКДЕНСКИ.................?
М Е С Т А Н!

2014.01.07 | 11:17

83
Много правилна позиция имаш, обаче проблема е че когато я изразяваш се разсейваш, и качеството на духането пропада!
РАНОБУДЕН

2014.01.07 | 11:17

82
Рискувате много. Ако не получим .... до 2 дни, знаете какво ще стане. От името на всички нас, до m.p. b,c. k.
иван

2014.01.07 | 11:17

81
Защо спяхте "ранобудни", когато Цецо и Боко бяха на власт и полицейщината и гаврата с народа властваше? А сега толкова "трогателно" браните демокрацията като окупирате вузове, посягате и предизвиквате полицаи.. И окупации, и ураджийство, и декларации, всичкото ви говори за платено. Едно правителство да направи най-сетне нещо за хората и дайте да го гътнем! А после какво?
Язе

2014.01.07 | 11:17

80
Опозицията се е потопила и чакат на пусия нов шанс да налапат кокала. А вии, ранобудни, им вършите работата.

2014.01.07 | 11:16

79
Като са толкова ранобудни защо не протестират сутрин?
ВЪЗМУТЕНА

2014.01.07 | 11:16

76
ЗАЩОТО ТИ СПИШ БЕ КЕЛЕШ

2014.01.07 | 11:16

78
Кой каза "СВОБОДА". НИКОЙ ОТ ТИЯ ТУК. Всички сте дребнави и заядливи уроди. Българоиди, които слушат чалга, и се карат за .... и те не знаят за какво.Уроди като Буздугана(морално остаряла вещ, може да бъде видяна в историческите музеи), НиКи- проззз като подметката на дедовия ми цървул, местан, друг уличник. Все драскачи по професия защото за друго не стават. А ние говорим за СВОБОДА. Жалко.

2014.01.07 | 11:16

75
СОЛИДАРЕН СЪМ С ТЕБ ТУК СА ПОВЕЧЕТО ДРАСКАЧИ И ХИЧ НЕМИСЛЕЩИ
не разбрахте ли

2014.01.07 | 11:16

77
Не разбрахте ли бе смешници, вие сте, други няма! Мислещите хора не искат да бъдат манипулирани!

Добави коментар

Водещи новини