НС отпусна дарения за деца на загинали военни

  • 30 декември 2013 14:30

  • 830
  • 0
НС отпусна дарения за деца на загинали военни
©

За децата на Българската армия председателството на Народното събрание предостави 63 ваучера на стойност 100 лeва всеки, съобщиха от военното министерство, цитирано от news.ibox.bg.

С тях децата ще могат да пазаруват във верига магазини.

В подкрепа на децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на фондацията „Деца на Българската армия" до днес са преведени общо 32 042 лева.

Даренията са направени от военнослужещи и цивилни служители от Българската армия и Министерството на отбраната по време на благотворителни инициативи, осъществени в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

В инициативите се включиха и търговски дружества, фирми и много граждани. За Коледните и Новогодишните празници Министерството на отбраната осигури по 400 лв. за децата от семейства на загинали военнослужещи и цивилни служители. С подкрепата на търговските дружества в системата на министерството всяко от децата получи и подарък - дигитален фотоапарат.

Фондация „Деца на Българската армия" е създадена през 2005 г. В момента тя подпомага 63 деца с по 250 лева месечно. От създаването на фондацията досега помощта за децата не е прекратявана благодарение на ежемесечните постъпления от близо 16 000 лв. - дарения на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини