По-дълга ограда на границата с Турция

  • 22 декември 2013 07:18

  • 4733
  • 7
По-дълга ограда на границата с Турция
©

Втора ограда вероятно ще бъде вдигната на границата ни с Турция, за да спира нелегалните емигранти, опитващи се да влязат у нас от южната ни съседка, съобщи "Монитор".

Стената  трябва да бъде удължена в най-рисковите участъци, където има най-голям прилив на чужденци, обяви вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, след като присъства на отбелязването на празника на Гранична полиция.

"Поех ангажимент като професионален ръководител да поставя на политическото ръководство на министерството въпроса и възможността 30-километровата преграда, която ще бъде изградена на границата между България и Турция, да бъде удължена и да имаме едни по-големи разстояния, обезпечени с това техническо съоръжение", обясни Лазаров.

Директорът на Гранична полиция Захарин Пенов добави, че оградата ще бъде 30 километра от границата, източно от пункта Лесово.

До началото на януари се очаква да започне изграждането на първата ограда на границата. В началото на 2014 годинадържавата пък трябва да намери решение за редовното осигуряване на храна за вече влезлите в страната ни бежанци, каза от своя страна вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

"В момента храната се осигурява по няколко линии. Според българското законодателство на бежанците се подсигуряват продукти за пет дни, след което се дават по 65 лева на месец. С помощта на БЧК и неправителствените организации успяхме да постигнем сравнително ритмични доставки", обясни Йовчев. Върховният комисариат на бежанците в момента осигурява храна за 1400 души. Това ще продължи до края на януари 2014 година. След този период се планира да бъдат изградени специални кухни в лагерите, където да се приготвя храната за чужденците.

Вицепремиерът каза още, че от Европавече сме получили 5,6 млн. евроот фонд "Подпомагане при търсене на убежище" и се очакват допълнително средства в началото на следващата година. Той добави, че допълнителната охрана по границата с Турция струва по 80 000 лв. на ден и че полицаите ще останат на дежурства и по празниците.

Междувременно пък от БСП съобщиха, че ще извадят 10 000 лв. от парите на парламентарната група, за да ги дарят за децата на бежанци. Със средствата щели да купят основно хранителни продукти, а организацията на самата инициатива е поверена на местните червени структури в района на бежанските центрове.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4733 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.04.07 | 20:51

7
СЛЕД ДЪЖД ,КАЧУЛКА!!ТУРЦИТЕ НАПЛАСКАХА МЮСЮЛМАНИТЕ -ИСЛЯМИСТИ С УМИСЪЛ ДА НИ ИСЛИМИЗИРАТ! ТЯ СИ ИЗПЪЛИ ПЪКЛЕНОТО ДЕЛО И НЯМА ОТЪРВАНЕ , ВЕЧЕ ОТ ТЯХ!!
БОЗДУГАН

2015.04.07 | 20:50

6
А бе кретени, какво се е.бавате ! Приемайте предложенията на АТАКА открай до край и то веднага ! ОГРАДА открай до край , такава каквато ИЗРАЕЛ направи !
48 Такт

2013.12.23 | 16:26

2
Атака ти я разбрахме, след като дадоха отново властта на комунистите и турците никой не ти я взема на сериозно. Жалко че ти още си заслепен.

2015.04.07 | 20:49

5
За чужденците 65 лева помощ на месец и топла храна. За работниците и служителите които работят в малкото заводи и фабрики в България без заплати цяла година нито 1 лев. Аплодисменти и браво на политиците. Малкое да се каже БЕЗСРАМНИЦИ.

2013.12.22 | 23:21

1
opaaa chakai malko !!! zavodite i fabrikite sa chastni !!! nikoi ne moje da zadalji chastno lice da isplashta zaplata na vreme ,koga ima togava nali taka ??? iskahte chasna sobstvennost eto vi ia :D
турчин

2013.12.27 | 22:59

4
Излишни разходи още едно перо за кражби и корупция. Решение реадмиссия. Най бързия начин да им се даде политически или бежански статут и те ще напуснат страната.
А свинята, Борисов?

2013.12.23 | 16:27

3
Който е патерица на ердоган и нетаняху във България? Никой нищо не казва, за най големия продажник заедно със костов! Като дойде време за избори, ще видим кой е забравен и кой НЕ

Добави коментар

Водещи новини