БСП намалява членския внос за бедни партийци

  • 20 декември 2013 07:15

  • 800
  • 0
БСП намалява членския внос за бедни партийци
©

БСП ще намали размера на членския внос за партийците с най-ниски доходи. Мотивът - имало социалисти, които били сантиментално привързани към партията, но не можели да си позволят да плащат за членство в нея, информира в. Труд.

Според правилата в левицата при три неплатени вноски членството следва да бъде прекратено. Решението за намаляване на размера на средствата, които най-бедните социалисти внасят в партийната хазна, ще бъде гласувано утре на закрит пленум на "Позитано" 20. Докладчик по темата е касиерът на БСП - депутатът Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е. С промяната на практика левицата ще се опита да спре изключването на партийци по финансови причини. В момента в столетницата членуват около 160 000 души, но от партийната централа признават, че не всички успяват да плащат вноските. Въпреки това прекратяването на членството им често се отлага.

Идеята е размерът на членския внос на безработните да бъде намален от 50 на 10 стотинки на месец. Социалистите, чиито доходи са равни на минималната работна заплата (б.а. - от 1 януари тя става 340 лева), вече ще плащат по 50 стотинки на месец, а не - 1 лев. "Това са символични суми, за да могат хората да продължат членството си в партията", обясни Костадинов. Членски внос, чието плащане ще бъде от значение за бюджета, ще внасят хората с доходи над 680 лева. Размерът му ще бъде 5 лева на месец. Ръководството на БСП обаче ще се опита да затегне събираемостта на членския внос. Задача да мислят за мерки по въпроса вече са получили всички местни структури на левицата.

На закрития пленум ще се обсъжда още и отчетът за свършеното от БСП за първите шест месеца от мандата. В червените редици се очакват критики срещу енергийния министър Драгомир Стойнев заради позицията му американската компания "Уестингхаус" да достави реактор за седми блок на АЕЦ "Козлодуй" без конкурс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
800 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини