Таня Андреева: По-трудното в здравеопазването предстои

  • 19 декември 2013 15:52

  • 1228
  • 2
Таня Андреева: По-трудното в здравеопазването предстои
© Булфото

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева заяви: "Успяхме да постигнем относителна финансова стабилност в здравеопазването. Заварихме повече от половин млрд. задължения на болниците и дефицит в системата, но успяхме да намерим средства, за да заплатим медицинската дейност".

Тя подчерта,
че през изминалите шест месеца им е било трудно, но също така по-трудното предстои. По думите й това е така,  защото в здравеопазването се отразяват всички експерименти в политическо отношение, а най-вече, защото то е свързано с живота и здравето на хората. Андреева отново наблегна на това, че опасността да се загубят средства от сегашни програмен период е наложила бързи действия, а МЗ получило и подкрепа от дирекциите по здравеопазване на ЕС.

Д-р Андреева наблегна на факта, че са изготвени и няколко стабилизационни плана, като за пример даде този на Старозагорската болница, която е била заварена практически в състояние на фалит, а сега работи с добри финансови резултати.

"За нас е изключителен приоритет да работим за качеството на медицинската дейност, особено в периферните райони и се надявам, че с новата концепция за спешната помощ да постигнем и това", коментира още министърът на здравеопазването.

Последвайте канала на

1228 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Берия

2013.12.20 | 05:04

2
Тя няма концепция, няма програма, но има подръжници, сексуални и политически. Далече е от здравеопазването като цяло, а има и икомически зависимости. Общо казано Злобен човек!
Таня Андреева

2013.12.19 | 22:05

1
Шоколад, секс, усмивка

Добави коментар

Водещи новини