Кабинетът разпредели 23 млн. лева

  • 17 декември 2013 18:37

  • 938
  • 1
Кабинетът разпредели 23 млн. лева
©

Преди Коледа правителството разпредели 23 милиона лева. С тях осигурява средствата за изплащане на дължимите социални обезщетения и помощи за домакинствата. Пари получават „Български пощи” , община Варна за ремонта на Двореца на културата и спорта, Авиоотряд 28 и общини, които трябва да осигурят цифров сигнал за хора, които не могат да си позволят кабелна телевизия.

12 милиона лева ще разпределя социалното министерство. Средствата са предназначени за изплащане на дължими помощи и обезщетения - за хора с увреждания и за помощни средства и медицински изделия, за отпускане на целева помощ за отопление, за покриване на разходи за диагностика и лечение в лечебни заведения на лица, които нямат доход.

2 милиона лева са икономиите след приключване на кампанията за раздаване на ваучерите и получаването на безплатните декодиращи устройства. От тях 1 млн. лв. ще бъдат предоставени на „Български пощи" за компенсиране на загубите от извършване на универсалната пощенска услуга . За това държавата дължи на пощите общо 12.5 милиона.

600 000 лева ще бъдат предоставени на 84 общини за гарантиране на достъпа до ефирен цифров сигнал на лица, които нямат възможност да ползват платени телевизионни услуги.

По бюджета на Министерския съвет за 2013 г. бяха предоставени 9 милиона лева допълнително за обезпечаване нормалното приключване на бюджетната година.

Последвайте канала на

938 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.17 | 20:38

1
Ефирен БЕЗПЛАТЕН цифров сигнал! И какво общо има той с това дали мога да си позволя да ползвам платени телевизионни услуги или не?

Добави коментар

Водещи новини