Плевнелиев не планира вето върху Бюджет 2014

  • 12 декември 2013 14:34

  • 1312
  • 6
Плевнелиев не планира вето върху Бюджет 2014
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното не планира да налага вето върху Закона за държавния бюджет за 2014 година, но ще сезира Конституцуионния съд за налагането от такса от 20% върху приходите на ВЕИ.

Правителството и парламентът за пореден път, и в последния момент, са решили да наложат тази такса, което е противоконституционно, заяви Плевнелиев в Пловдив. По думите му не е имало никакви дебати и аргументи за налагането ѝ, което показва на обществото, че институциите работят непрогнозируемо и непрозрачно. Според президента Плевнелиев, налагането на тази такса от 20%, ще се отрази драстично върху бизнес средата в България.

Плевнелиев посочи, че когато е ставало въпрос за таксата, управляващите малко са се пообъркали в аргументите си - министърът на финансите е казал, че тя ще бъде вкарана в резерва, министър-председателят пък е казал, че е щяла да се използва за стабилизиране, на почти докараните до фалит енергийни дружества, а министърът на енергетиката е посочил, че тази такса щяла да се използва за частично финансиране на енергийни помощи. "За нас е важно, правителството да обясни точно какво иска да направи и дали това е такса или данък. Налагането на подобни такси не би трябвало да става в последния момент и под масата, без дебати и обосновки", смята той. По думите на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, въпреки това, той не планира да налага вето върху закона за държавния бюджет, той ще бъде изпълняван и ще влезе в сила.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1312 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
AJ4A

2013.12.14 | 23:11

6
Уж не бил комунист, пък нямало да налага вето на комунистическия бюджет, който пък бе приет с кворум, осигурен му от "неговата" паритя Герб!!!! А народа ............ тъпее и мечтае някой ден да е на мястото на Волен в Куба или Париж, за народ и Родина ........... на кой ли му пукав тази държава, в която май останаха основно БОЛШЕВИШКИ НЕГРАМОТНИ И МЪРЗЕЛИВИ ОТРЕПКИ, с риск и мен да ме зачислят към тях щом и аз съм тук!!!!
Експерт

2013.12.12 | 23:31

5
Правителството пипне ли енергийната мафия и веднага Роско се обажда в нейна защита. Ето това е независимият български президент.

2013.12.12 | 23:31

4
На палячото и неговите авери , крадци и далавераджии ще им вземат към 150 милиона и сън не ги хваща !Вето ще налага ! Всичко трябва да им конфискуват и в пандиза за дълго , тяхната мама да .... !!!

2013.12.12 | 23:30

3
Ауу , как хленчи тоя п,утьо за тая такса ! Под масата , над масата , на тъмно ,непрозрачно било и т.н.Като вдовица за войнишки ... !
Питащ

2013.12.12 | 22:46

2
Плевнелиев май работи за интересите на ВЕИ сектора?

2013.12.12 | 20:37

1
С тези 20% да не би да му бъркат в неговия джоб? Я помислете малко,че съмненията остават.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини