Евтим Костадинов: Някой се притеснява от досиетата в НРС

  • 11 декември 2013 07:53

  • 1430
  • 1
Евтим Костадинов: Някой се притеснява от досиетата в НРС
©

Няма индикации за закриването на Комисията по досиетата, освен изказването на премиера. Но се стигна до предаването на досиетата от Военното разузнаване и НРС и това явно притеснява някой. Това заяви председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов в сутрешния блок на БТВ.

Той заяви, че тази информация е 1/3 от цялата за разузнавачите. Попитан кой има интерес да спре това обявяване, Костадинов обяви, че не знае, но ако знаеше е щял да обяви името му.

На въпрос дали има вероятност хора, които са на публична длъжност и са били обявени, че нямат досиета да се окаже, че в НРС имат картончета, той заяви, че винаги има такава вероятност и подобен пример е един министър от Служебния кабинет. Докато не се получи целият архив и да се наложи спрямо картотеката и цялата друга информация - никой не може да даде пълна и точна информация, обясни той.

Само нашата комисия се отчита пред НС и нашите доклади са точни и ясни. Винаги, когато сме били потърсени да дадем информация - ние сме се отзовавали, заяви председателят на Комисията по досиетата.

Последвайте канала на

1430 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Люсиен

2013.12.11 | 14:54

1
За какво е тази комисия? Проверяват кандидати за ръководни постове, родени след 1980 година дали нямат досиета. Пълна шизофрения! Но те не са виновни пазят си хляба и вземат заплати като депутати.

Добави коментар

Водещи новини