Марков: Напускането на Танчев е изненада за мен

  • 10 декември 2013 11:43

  • 3308
  • 8
Марков: Напускането на Танчев е изненада за мен
©

Не очаквах, че толкова бързо ще тръгнат. Явно са чакали някой да стартира. Това каза независимият депутат Георги Марков пред журналисти в парламента, по повод напускането на групата на ГЕРБ от депутата Светлин Танчев.

Марков заяви, че не е разговарял с Танчев. На въпрос - дали е очаквал от други депутати да напуснат групата, Марков заяви: „Не съм очаквал от никого, с никого не съм разговарял”. „Аз се надявах, че дисциплината в ГЕРБ ще се затегне до неузнаваемост, че сам депутат в коридора няма да видите”, каза Георги Марков.

На въпрос - дали се чувства този, който е отприщил страха, Марков каза: „Досега не съм се чувствал, но взех да се чувствам с вашите въпроси и с това, което се случва”.

Депутатът заяви, че напускането на Танчев е изненада за него. „Ние сме си казали нещата много пъти с г-н Борисов, казвали сме, че нещата се изземват от техните ръце”, посочи Марков.

На въпрос - кои депутати са изразявали притеснения, че нещата се изземват от ръцете на Борисов и Цветанов, Марков каза: „Много депутати, но не искам да им казвам имената, за да си нямат проблеми. Предстои едно ходене до Изпълнителната комисия, там вероятно ще бъда порицан и махнат като председател на структурата в Свищов. Във вестниците чета, че в най-скоро време, след като се приберат г-н Цветанов и г-н Борисов от странство, ще бъда извикан и там ще дам своите аргументи, с които съм напуснал групата”.

На въпрос - дали ще се ориентира към друга партия, например БАСТА, Марков заяви: „Не, в никакъв случай, в никаква партия. Нито в БАСТА, нито в МАСТА, нито в „Атака”. Според Марков десни от Реформаторския блок трябва да отговарят пред избирателите защо дясното е стигнало до тук. „В момента в България няма дясно. Има борба за дясното, която се води пак от старите”, коментира той.

Вътрешни са проблемите. Ако си бяхме решили вътре нещата, нямаше да има никакъв проблем и никой нямаше да напусне, коментира още той. На въпрос - дали ще се регистрира всяка сутрин за участие в пленарното заседание Марков заяви: „Разбира се. Ще работим като едно нормално събрание. Вие видяхте, че когато бойкотирахме и правихме парламентарна криза, доведохме държавата до още по-зле. Говорил съм с колегите, питал съм кога ще правим парламентарни избори. „Евентуално на пролет, сега не ги щем изборите”. Не ги щем, ама то до напролет ще изчезнат хората, няма кой да гласува за нас. Виждате какъв е гладът”. Според Марков, изборите при всички положения ще са през май.

„Ако май месец БСП и ДПС имат повече гласове отколкото Реформаторския блок и ГЕРБ, тогава изборите са неизбежни. Ако нямат, по-живо по здраво ще си изкарат мандата”, коментира Марков.

„Около 10 - 15 души сме коментирали този въпрос. Все пак сме народни представители, тази карта ни е дадена от народа, да представляваме този народ, а ние ходим да се подписваме на някакви подписки, все едно, че ще си получаваме там възнаграждението по някакъв начин”, заяви независимият депутат.

На въпрос - дали очаква както е тръгнало напусналите ПГ на ГЕРБ да направят нова парламентарна група, Марков заяви: „Дай Боже”.

Последвайте канала на

3308 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
избирател

2013.12.13 | 09:11

8
Олигофрен бил, марша бил. Олигофрените и мършите сме тия дето гласувахме за партията, която го е предложила.
инспектор дюдю

2013.12.12 | 00:45

7
МЪРШОООО

2013.12.12 | 00:45

6
Къв е тоя клепарест олигофрен?

2013.12.12 | 00:45

5
Ами те вече направиха БАСТА. Аре баста.

2013.12.12 | 00:45

4
От нищо ставаш медийна звезда (негативна) разбира се.
вили

2013.12.12 | 00:45

3
Срамувам се да го гледам ,а да го слушам ....нямам думи....Как е възможно това да е дипотат???
гошо

2013.12.12 | 00:45

2
Всеки път като го гледам тоя и някакси ми ми става жал.
Свищовлия

2013.12.12 | 00:45

1
Гошо, Гошо, тъпанар си беше, тъпанар си си останал. Няма ли вече някой да се захване с далаверите ти?

Добави коментар

Водещи новини