Комисията за конфликт на интереси става колективен орган

  • 09 декември 2013 12:25

  • 1187
  • 0
Комисията за конфликт на интереси става колективен орган
© Булфото

Докладът на временната анкетна комисия е обективен. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от БСП Кирил Добрев, който бе председател на "комисията за тефтерчето на Златанов". Той добави, че докладът е подписан от представители на всички парламентарни групи, предаде репортер на Novini.bg.

Добрев посочи, че от 868 преписки само 180 са решени в срок. "Всичко това ни накара да изготвим законодателни промени", заяви той.

По думите на зам.-председателя на парламента Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на тефтерчето на Филип Златанов е разбунило обществото с пълно основание. "То доведе до публични обсъждания, хората питаха дали може да бъде променен законът така, че да има надежден механизъм в работата на Комисията за конфликт на интереси. Предлагаме няколко промени - комисията да бъде колективен орган, а не както досега цялата власт да бъде концентрирана в ръцете на председателя. Преписките да бъдат разпределяни на случаен принцип и за всяка преписка да бъде избиран комисар, който да докладва за работата по нея. До седмици комисията трябва да избере нови членове. Изборът ще бъде направен по по-ясни правила. Ще се завишат критериите при избора на професионалния състав - образователен ценз и необходима практика. Друго предложение е да се съкрати срока на административните и съдебните производства", каза Манолова.

Кирил Добрев предложи да има диференцираната ставка при налагането на глоби от комисията и преди да започнат работа, членовете да подписват декларация, че нямат конфликт на интереси.

Коледната равносметка за работата на парламентарната група на Коалиция на България предстои да бъде направена, стана ясно още от думите на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини