Кадиев: Партийните субсидии да не се държат на депозит

  • 06 декември 2013 17:51

  • 1125
  • 0
Кадиев: Партийните субсидии да не се държат на депозит
©

Партийните субсидии да не се държат на депозит и да не отиват за митинги и концерти. Това предложение направи депутатът от Коалиция за България Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, информира Дарик.

По думите му трябва да има ясно разписани средства за парламентарна дейност и за извънпарламентарните нужди на една партия.

Кадиев е категоричен, че ако една парламентарна група не посещава заседанията на парламента, трябва да бъдат намалявани субсидиите на партията й.

Даренията на пари от партийните субсидии също не са редни, защото те са на принципа „с чужда пита майчин помен".

Партийните субсидии са най-чистият начин за финансиране на партиите, защото е ясно откъде идват парите им, смята Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Получаването им от данъците на хората обаче означава и харчене за определени дейности, които да бъдат регламентирани и в никакъв случай да не може да се държат на депозит и да трупат лихва:

„Субсидията се дава за политическа дейност и би трябвало да покрива политическата дейност на една партия за една държава. Това не са пари на избирателите на ГЕРБ, дадени на партията за управление, това не е пенсионен фонд", допълни Кадиев.

„Да не казвам, че са бели пари за черни дни, но принципната постановка е, че партийните субсидии са начин за прозрачно функциониране на партиите", обясни Димитър Главчев от ГЕРБ.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в е категоричен, че трябва да се промени и законът, така че субсидиите да не могат да отиват за митинги и концерти

„По сегашния закон може да правиш всичко с тези пари. Утре може да си направиш концерт и да кажеш, че това е партийна дейност. Или както Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г казваше, че е отишъл на мач на Реал Мадрид и Барселона и платил самолета от Авиоотряд 28 с пари от партийната субсидия. Основно трябва да се насочат тези средства към обучение на актива, изграждане на партийни структури и семинари", категоричен е Кадиев.

Атака подкрепя цялостното премахване на партийните субсидии, въпреки че финансира вестника и телевизията си именно с тези средства.

Последвайте канала на

1125 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини