Приеха бюджета на социалното министерство

  • 05 декември 2013 15:54

  • 881
  • 0
Приеха бюджета на социалното министерство
©

Депутатите приеха бюджета на Министерство на труда и социалната политика за 2014 г. Това стана с приемането на текст от Закона за държавния бюджет за следващата година.

Бюджетът за Министерството на труда и социалната политика ще бъде 1 061 578 800 лева. „За” гласуваха 94 народни представители, „против” – 35, 20 се въздържаха.

По-рано при дебатите народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова заяви: „Заетостта остава наша основна грижа и политика през следващите години. Предстоят разговори на представители на Министерството на труда и социалната политика в Брюксел, на които ще бъдат представени схемите за усвояване на средства за младежка заетост”.

Депутатът от ПГ на ГЕРБ Светлана Ангелова каза: „Тези 55 милиона лева, които размятате, са само за младежка безработица. Като процент от цялата безработица е едва 30 %. Откъде другите ще получат пари? Това е замазване на очите. Голяма част от лицата по Националния план получават минимална работна заплата. Между 10 и 12 000 български граждани няма да могат да се възползват от тези проекти. Нищо не сте направили за хората с увреждания, за работещите, за хората в държавната администрация. С вашата политика ще създадете нови 250 000 безработни български граждани”.

Депутатът Корнелия Нинова й отговори, че за 2014 г. има 12 милиона повече за хората с увреждания. „Увеличават се средствата за децата с увреждания. Записано е безработицата за догодина да намалее. Има открити нови 68 000 работни места, по данни на Националния статистически институт. И безработицата ще намалее, и финансирането по плана за заетост и програмите ще се увеличи”.

Последвайте канала на

881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини