Алиосман Имамов: Ще работим и събота и неделя, но бюджетът ще бъде приет

  • 05 декември 2013 08:07

  • 1090
  • 2
Алиосман Имамов: Ще работим и събота и неделя, но бюджетът ще бъде приет
©

За срив и апокалипсис не може да се говори в бюджета. Хубавото на този бюджет е, че ще разчита на вътрешни инвестиции, на по-добрата бизнес среда, която правителството е предвидило. Това каза зам,-председателят на Народното събрание и шеф на икономическата комисия в НС от ДПС Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

"Приходите няма да бъдат изпълнени, но това ще се разбере едва след средата на следващата година. Кризата ще продължи, а ние се влияем от европейската икономика и следващата година за нас ще бъде много трудна. Високите приходи заложени в бюджета няма как да се изпълнят". Това заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова в същото предаване.

"На нас ни трябват външни инвестиции, но със сигналите, които даваме няма как да се случи. Начина на грубо въвеждане на такси за зелените енергии по-скоро отблъсква инвеститорите, отколкото да ги привлича. Това увеличение се въвежда, за да компенсира загубите на НЕК", поясни тя.

"Това искаха хората. Отчасти тези такси ще покрият загубите на дружеството. Не бива да отъждествяваме случващото се във ВЕИ-тата с инвестиционната политика в страната. Повечето държави в Европа имат такива такси и ние не трябва да правим изключения. Формално законът не е нарушен с въвеждането на тези такси. ГЕРБ пречи за приемането на отделни членове в бюджета, за да пречи на работата на правителството. Досега никога не е отнемало толкова време да се приеме един бюджет", коментира Имамов.

"Ние ще работим, ако трябва и събота и неделя, но този бюджет ще бъде приет, независимо от вашето бавене на работата ни. За 13 годин и съм свидетел, че за два дни се приема целия бюджет, а ние за два дни не сме приели дори чл.1 - това показва как се губи време. Вие предлагате некоректни предложения към бюджета, за да ни губите времето. Вие ни заливате с безмислени предложения, заяви Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС,. Едно проектопредложение е незащитимо", каза Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС,.

"Чл.1 от Закона за бюджета е най-важен. Там са всички основни предложения към бюджета. Ние трябва да дискутираме скандалните членове, като чл.6, той трябва да бъде дискутиран в комисия, да бъде обсъден. Депутатите бързат да си приемат бюджета, но това не е демократично, коментира Стоянова. Според нея сме изправени пред парадокс, не ни се дава възможност за демократично обсъждане и предложение за внасяне на промени. "Аз имам само едно предложение към този чл.1 - от резерва за непедвидени разходи да запишем в Закона за бюджета за община Пловдив да бъдат записани 5 милиона лева. Това го правя, защото 500 милиона ще се изхарчат непрозрачно, подписвайки празен чек с приемането на този бюджет", обясни тя.

"Всяка сума от бюджета е отговорност на правителството. Когато гласуваме бюджета за общините ще видите какво е популизъм от страна на ГЕРБ. Те искат допълнителни пари за всяка община, която ги е издигнала. Ние сме свидетели за тотално неспазване на правилника на Народното събрание, това е губене на времето на парламента", контрира зам.-председателят на НС.

"Ако продължаваме да смятаме, че някой ще преценява кой губи времето на Народното събрание по-добре е да го закрием, там няма демокрация", завърши Стоянова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1090 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НИЕ

2013.12.05 | 12:23

2
ЩЕ РАБОТИМ НЕУМОРНО ЗА ДА ЗАТРИЕМ БЪЛГАРИЯ! ЗЕМЯТА ВЕЧЕ Я ИЗКУПИХМЕ,ГОРИТЕ, ПАК, ВОДАТА НА СТРАНДЖА ЩЕ ПРАТИМ СКОРО В ИСТАНБУЛ!! ТУК СКОРО ЩЕ СА ЛЕЕ САМО ТУРСКА РЕЧ-ОМАЙНА! БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ МАЛКО ОСТАНАХА ,АМА И ТЯХ ЩЕ НАТИРИМ, ВЕЧЕ ИДВА ПОДКРЕПЛЕНИЕ,БЕЖАНЦИТЕ--МЮСЮЛМАНИ!!
m.markov

2013.12.05 | 11:22

1
Аличо вие си бегате в 3ч. каква събота каква неделя айде оставка.

Добави коментар

Водещи новини