Комисията по досиетата: Има опит за прикриване на хора на високи позиции

  • 04 декември 2013 17:40

  • 2045
  • 3
Комисията по досиетата: Има опит за прикриване на хора на високи позиции
©

Трябва да си свършим работата, това каза днес и премиерът. Комисията не е е вечна. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Екатерина Бончева от Комисията по досиетата по повод думите на Пламен Орешарски, че комисията може да бъде закрита, едва когато си свърши работата напълно.

Тя обясни, че комисията има определен мандат - 5 г. "По закон имаме право на два мандата, след което трябва да предадем документите - т.е. остават ни около 3 г. от втория мандат. За да си свършим работата, трябва да създадем един много подреден архив, за да може той да бъде достъпен за всеки, който иска да го прочете", посочи Бончева.

"Знам, че душманите на комисията са много. Но и хората, които я подкрепят, също не са малко. Въпросът е защо сега се повдига въпросът за закриването на комисията. Една от причините според мен е, че ние посегнахме на досиетата на кредитните милионери, показахме къде са отишли паричните потоци по време на прехода. Друга причина е, че тъй като размерът на бившата Държавна сигурност е толкова голям, става опасно да стане ясно колко голям е броят на хората, пострадали от нея", заяви тя.

По думите на Екатерина Бончева Комисията по досиетата не получава всички необходими документи от бившите служби за сигурност. Според нея това е опит да бъдат прикрити хора на високи позиции.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2045 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Т Живков

2014.01.04 | 13:55

3
Какви са тия комисии, комитети, комисийки и тем подобни бе хора, ми че то не ви останаха хора дето да работят и да произвеждат нещо в тая държава?Всеки е тръгнал да разследва нещо дето и той не знае какво!Я ги пращайте всички тия тунеядци да копаят и да произвеждат, че гладни ще умрете!
гражданин

2014.01.04 | 13:54

2
абе къв е тоя вампир бончева? не се наприказва на глупости, откачалка смахната
vas

2013.12.05 | 14:07

1
Каква е тая комисия, щом зависи от това, което и подава бившата държавна сигурност. Това-първо и второ - разкрили сте къде отиват паричните потоци по време на прехода! Та КЪДЕ са парите? КЪДЕ? И както обича да пита г-н Станишев:КОЙ? КОЙ ги изнесе и защо този "КОЙ" не е където му е мястото-примерно в затвора?

Добави коментар

Водещи новини