Атанасова: Напускането на Георги Марков ще консолидира ПГ на ГЕРБ

  • 04 декември 2013 08:29

  • 1796
  • 3
Атанасова: Напускането на Георги Марков ще консолидира ПГ на ГЕРБ
©

Вчерашното извънредно заседание на парламента беше посветено на приемането на бюджетната рамка за догодина. Въпреки 5-часовите дебати депутатите не приеха нищо.
В предаването „Преди всички“ по БНР Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ каза, че не бива чрез процедурни хватки да се търси намаляване на времето за дебат: "Недопустимо е през 2014-та година при обсъждане на бюджета да има подобен тип поведение, като прекратяване на дебат без да има възможност народните представители да представят своите предложения".

Атанасова отхвърли обвиненията, че ГЕРБ са се изказвали самоцелно по всеки един текст, за да удължават времето за дебати по бюджета и обясни, че правилникът на Народното събрание регламентира как да става това. Тя каза, че има депутати, които не са успели да защитят предложенията си, в това число и нейното - за създаване на Национална педиатрична болница: "Когато се вземат решения, които касаят цялата държава за по-дълъг период от време трябва да се има предвид, че не се знае след 2 или 3 години кой ще управлява. Затова те трябва да се взимат с консенсус".

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, каза, че тя също е била изненадана, че Георги Марков напуска парламентарната група на ГЕРБ и е научила от медиите за решението му: "Нито на първия ред, нито където и да било в Народното събрание и по партийните ни структури няма разрешителни режими. Всички ние първо сме поели ангажимент пред своите избиратели, но трябва да е ясно, че този ангажимент не е приет само от нас в лично качество, но и като представляващи ПП ГЕРБ. Аз много се съмнявам, че някой би имал шанс да има такъв успех, ако зад него не стои политическа партия".

"Съмнявам се, че други депутати ще последват Георги Марков, напротив,  мисля, че тази постъпка би ни консолидирала, напрежение в групата няма", допълни Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1796 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.12.05 | 21:56

3
Тази е ненадмината мръсница
atakist

2013.12.05 | 19:11

2
stava da
atakist

2013.12.05 | 19:11

1
hodi sa chukai nso-to,tapa kurvo arteliriiska

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини