Вероник Матю: Цветанов положи неимоверни усилия в борбата срещу престъпността

  • 03 декември 2013 13:59

  • 1946
  • 15
Вероник Матю: Цветанов положи неимоверни усилия в борбата срещу престъпността
©

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе работна среща в Брюксел с координатора на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент Вероник Матю, заедно с българския евродепутат Мария Габриел и народния представител от ПП ГЕРБ Красимир Ципов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветанов запозна Матю с подробности за политическата ситуация в България от последните месеци, както и с действията на управляващите срещу водещи фигури от опозицията и мирните граждански протести. Матю определи като скандална забраната за напускане на страната, която прокуратурата на ложи на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. По думите й това е нарушаване на правото на свободно движение в Европейския съюз, а ситуацията в България по отношение на демократичните свободи е тревожна. „Зад забраната стоят по-скоро политически мотиви. Нямаме усещането,че България е правова държава“, подчерта Матю. Цветанов и Матю говориха и за ситуацията с протестите в Украйна, където гражданите настояват да бъдат продължени преговорите за партньорство с Европейския съюз. „Направихме паралел със събитията в България от последните няколко месеца. Българските граждани също излязоха да протестират срещу това, което се случва в страната и срещу правителството“, посочи Матю.

По време на разговора бяха обсъдени и перспективите за скорошно присъединяване на България към „Шенген“. Матю припомни, че имаше политическо решение присъединяването да се случи на два етапа, което беше подкрепено от френската делегация, но сега Съвета има някои резерви, които изобщо не са свързани с покриването на техническите критерии. „България е изпълнила техническите критерии. Сега обаче част от страните в Съвета искат да бъдат положени повече усилия в борбата с организираната престъпност и корупцията“, обясни Вероник Матю. Тя бе категорична, че когато Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа беше министър на вътрешните работи, положи неимоверни усилия за борбата с организираната престъпност, установи много добри контакти с Европол и американските служби, и наистина положи много усилия в борбата срещу престъпността. „Чувстваме, че усилията в борбата срещу организираната престъпност не са достатъчни, така че сега страните в Съвета са все по-малко склонни да пуснат България в „Шенген“, подчерта Матю. Темата за присъединяването на България и Румъния към „Шенген“ не е сред приоритетите на гръцкото председателство на ЕС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1946 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
M

2013.12.04 | 13:21

15
БОЖЕ МИЛИ ! Ето работаta на Цветанов против престъпността : 1. заловени крадеца на коли обща стойност на техните кражби 50 000 лева, 2.Приема чуждестранни ЕС фирми скрити под мотото 'ние сме тук да разиваме България по ЕВРОПЕЙСКИ' , Идват, ЕКСПЛОАТИРАТ евтината трудова ръка, плащат мизерни данъци и заплати, ИЗНАСЯТ стотици милиони извън страната и си живеят като царе, А НИЕ СТАВАМЕ ЕВРОПЕЙЦИ !!НАПРАВЕТЕ СИ ВИЕ СМЕТКАТА ОТ ТОВА !

2013.12.04 | 01:15

14
Най-добре ще се бори в затвора !
Oмбре

2013.12.04 | 01:15

13
Тази Вероника е достойна за съжаление.Положението е точно обратно,къв кординаторе е когато рушителя на МВР закрилника на мафията се обявява за страдалец.Бах ти и бюрократите от ЕС толкова са далеч от истината колкото земята от слънцето.Ето защо се натрупва отрицателно отношение към така нареченият ЕС.Един съюз от 3-4 напреднали държави обединили балъците бедняшки държавици за своя изгода и полза.

2013.12.03 | 23:03

2
Не си омбре а ейп.

2013.12.04 | 01:15

12
Орешарски,Станишев,Местан,Сидеров,Бареков с кого се срещнаха тези политици?????Къде са им партньорите от Европа.То си личи колко ги уважават.Никой не ги кани никъде.Дори ПЕС не подава ръка на Станишев,не го защитава,не изразяват никакво мнение.Сигурно ги е срам.Волен пък в Брюксел чак отиде и.....заключени врати.От Бареков и Кличко се разграничи.Местан пък....той пък дали го познава някой извън България.Кой е в изоласия и нежелан се вижда.

2013.12.04 | 01:15

11
Ти пък от де знаеш коя е истината и кой е закрилник на мафията?Много си информиран бе,повече и от ЕС.От такива ''информирани'' като теб хората вече се побъркаха.
Ъъъъ

2013.12.04 | 01:15

10
Тези срещи си ги прави сам зада избегне затвора

2013.12.04 | 01:14

4
Ama 4e tapotiq si napisal......Te I Ataka si yrejdaha sre6ti,no kakvo stana???????Do vratata ne gi dopysnaha.Izmina polovin godina,q mi kaji otvorko,koi ministri bqha kaneni I kade?????Kade v Evropa e kanen Ore6arski???????To ot takiva kato teb,sme na tozi hal.
Ww

2013.12.04 | 01:14

9
Цветанов е такава мастия

2013.12.04 | 01:14

8
Tozi ne se zasrami da obikalya za zastapnichestvo.Taka pravyat vsichki moshenici,koiot ne mogat da se argumentirat s delata si.Vizhte i zelenite muhi-popovete-i te taka,razchitat na pokloneniya i zlatni kutiyki.
e

2013.12.04 | 01:14

7
Този не се засрами да обикаля за застъпничество.Така правят всички мошеници,които не могат да се аргументират с делата си.Вижте и зелените мухи-поповете-и те така-разчитат на поклонения и златни кутийки.Мърльо Цветанов даже подбира и поименно.Нека да ви обясни,кой ,защо и как СКАЛЪПИ ФИЛМА "Пернишките бегълци,Килърите и още".Това е един международен престъпник с празно петно в CV-то си и се нарича Цветан Цветанов...И си получи заслуженото с "обоснованото предположение"
e

2013.12.04 | 01:14

6
Ceco kakvo oznachava "bratia Galevi" !

2013.12.03 | 22:58

1
Значи един неосведомен драскач.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини