ГЕРБ: Между 500 и 700 млн. лв. няма да бъдат изпълнени в приходната част на бюджета

  • 03 декември 2013 11:57

  • 2292
  • 4
ГЕРБ: Между 500 и 700 млн. лв. няма да бъдат изпълнени в приходната част на бюджета
©

Депутатите започнаха с обсъждането на второ четене Закона за държавния бюджет за 2014 година.  По първия член на закона има 38 предложения, направени между първо и второ четене. Всички предложения на ГЕРБ не бяха подкрепени от парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

В изказване бившият шеф на НАП Красимир Стефанов от ГЕРБ заяви, че между 500 млн. лв. и 700 млн. лв. няма да могат да бъдат изпълнени в приходната част на бюджета. Тази година по Черноморието нямаше нито един данъчен, каза депутатът. „В момента се краде ДДС като за световно”, заяви Красимир Стефанов. „Не мисля, че има трезвомислещ човек, който да вярва, че през следващата година могат да се съберат 2 млрд. лв. приходи. Няма чуждестранни инвестиции. Управляващите се правят на добри и намалиха контрола над бизнеса, над 70% от търговците не издават касови бележки”, заяви Стефанов. По думите му, вместо затягане на контрола има улесняване на измамите с ДДС. Създава се фискален контрол, но не е ясно кога ще заработи този контрол, коментира той.

Дебатите по бюджета са доста оспорвани. Менда Стоянова от ГЕРБ предложи да се прекратят разискванията по член първи на бюджета, докато не се разгледа параграф шести наново. Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев заяви, че това е недопустимо и дебатите не могат да бъдат прекратени.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2292 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ДАНАКОПЛАТЕЦ

2014.10.28 | 10:29

4
да му се ненарадваш на майката на този герберски мухльо. Че ти виждал ли си някой търговец през последните 4 години когато беше шеф да дава касова бележка.
До червения уж данъкоплатец

2013.12.06 | 00:50

3
Виждал съм да издават касови бележки през послените 4 години. А сега се краде като за световно за касови бележки да не говорим.
До номер 1

2013.12.05 | 17:03

2
ДанАкоплатецо мил, нямам идея в коя България живееш, но искам да ти споделя нещо: точно през последните години за пръв ми се случи - търговец да настоява да си ми даде касовата бележка, и,,, така при всяка покупка. :) Незнам ти откъде пазаруваш и защо не ти дават касови бележки, но горе главата не е късно да ти дадат и на теб ):)
До номер 1

2013.12.03 | 22:12

1
Откъде ви намират такива неграмотни, бре? Ти данаци ли плащаш, че си данАкоплатец? Ти ако си платил един лев данък през живота си или един данАк, аз съм трамвай. Атакистче ли си или бесе-парче?

Добави коментар

Водещи новини