Орешарски: Българският народ е доказал човеколюбието си

  • 02 декември 2013 20:02

  • 1130
  • 5
Орешарски: Българският народ е доказал човеколюбието си
© Булфото

Убеден съм, че празникът на светлината и на толерантността е добър повод да отправим силно послание към обществото за търпимост, доброжелателство между хората с различен етнос, религия и култура. Това заяви министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в Министерство на външните работи по време на отбелязването на Ханука, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът изтъкна, че българският народ е доказал в годините своята толерантност, човеколюбие и съзнание за справедливост. „Вярвам, че като общество ще съумеем и занапред да запазим своята чувствителност към всички прояви на ксенофобия, към опитите за налагане на ненавист и нетърпимост, към омразата и разделението. Важно е да проявим мъдрост и привързаност към общочовешките ценности – такива, каквито ние, българите, сме ги демонстрирали пред света преди 70 години по отношение на нашите съграждани – българските евреи”, каза министър-председателят.

„Убеден съм, че добрите ни отношения ще продължат и занапред на основата на диалог и разбирателство”, добави премиерът Орешарски. Той пожела на еврейската общност в България здраве и благоденствие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1130 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
N/A

2013.12.03 | 11:13

5
Ксенофобските настроения идват от това, че българите се чувстват малоправни, дискриминирани и тероризирани в собствената си държава. Нека циганите да работят, да си плащат данъците, да се учат, да не крадат, да си дупчат билетчето, да не живеят в незаконни катуни, да спазват хигиена, да получават правосъдие.... Нека просто живеят като едни цивилизовани и отговорни хора в 21 век и ще получат уважение. Това се отнася и за не малко българи, които са си цигани по душа.
m.markov

2013.12.03 | 11:13

4
Човеколюбието е едно ,любовта друго нещо,но омразата към червените боклуци е свята вяра.

2013.12.03 | 10:38

3
ОСТАВКА! ВЕДНАГА!
аз

2013.12.03 | 06:58

2
Точно ти не разчитай на това.

2013.12.03 | 06:58

1
Вижте снимката на Ореха от Бобовдол в профил Бах маа му нос и долна джука това е кръстоска между риба меч и боксер

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини