Плевнелиев: Няма да се обяснявам за всяка манипулация по мой адрес (видео)

  • 02 декември 2013 15:05

  • 5347
  • 34
Плевнелиев: Няма да се обяснявам за всяка манипулация по мой адрес (видео)
© Булфото

Много ясно заявих пред българския народ, че - не, няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес. Това каза пред журналисти президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на отбелязването на 10-годишнината от създаването на Икономическия и социален съвет (ИСС). Държавният глава бе попитан как ще коментира сигнала срещу него за отклоняване на средства, докато е бил министър на регионалното развитие, предаде репортер на Novini.bg.

"Вярвам в институциите. Има правила и закони, така че институциите в рамките на своите компетенции ще се съобразят с подадената информация, и ще вземат отношение", добави той.

По повод обсъжданото намаляване на партийните субсидии с 10%, президентът коментира, че е добре е да се спазват ангажиментите, поети по време на предизборната кампания.

Държавният глава коментира и идеята на правителството да наложи такса от 20% върху печалбата на фирмите производители на зелена енергия, заради което днес в София се проведе протест. "В България проблемът с чуждестранните инвестиции е голям, тъй като липсва предсказуемост и прогнозируемост. Не е добре да се променят данъчните закони през ден-два и постоянно да бъдат въвеждани нови такси и данъци", посочи Плевнелиев.  Той подчерта, че всички институции трябва да си направят изводи от този много ясен и категоричен казус – ако искаме да имаме икономическо развитие, за целта ни трябват инвестиции, защото инвестициите веднага пораждат работни места. По думите му, ако искаме да се създават работни места чрез инвестиции, трябва да бъдем прогнозируеми в действията си.

За конкретния случай с фотоволтаиците, той заяви, че ще изкаже мнение след дебатите по Бюджет 2014 в Народното събрание.

"Икономическият и социален съвет (ИСС) е платформа за граждански диалог в страната, незменим партньор на държавните институции и при необходимост - важен коректив за формиране на социално-икономическите политики на България", посочи Плевнелиев. Според президента, през 2007 България е направила своя цивилизационен избор – да се присъедини към голямото европейско семейство и да подкрепи неговите ценности: мир, свобода, демокрация, върховенство на закона, защита на човешкките права, толерантност. "ЕС бе създаден върху руините на една разрушителна световна война, но той беше един проект за запазване на мира на континента чрез силната икономическа и политическа интеграция", подчерта Плевнелиев.

По думите му, в резултат на усилията на европейското гражданско общество, е постигнат безпрецедентен мир, обединение и икономическо развитие в демократична Европа. Според него, връчването през 2012 година на Нобеловата награда за мир на ЕС, е световно признание за неговите постижения. "Кой друг, ако не Европейският съюз, трябваше да получи тази награда, знаейки, че не сме само свидетели на един безпрецедентен мир и развитие на континента ни, но и че амбицията за членство в ЕС е най-важният двигател за мирното и демократично развитие. България категорично застава зад силен и обединен Европейски съюз, Европа на силното гражданско общество, на активните граждани, подчерта президентът. По думите му, важно е да възпитаваме в себе си и у децата си култура на плурализъм, основен елемент на демокрацията, да приемаме и да сме толерантни към различните мнения, да се съобразяваме с решението на мнозинството", каза още президентът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5347 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар

2013.12.03 | 14:41

34
Откакто каза,че Т.Живков е лъжец,а ти излезе мъдрият ръководител,падна в очите на хората.Георги Марков хубаво ти отговори при Кеворк,Не можеш на малкото му пръстче да стъпиш,голям държавник беше.

2013.12.03 | 13:44

29
Давай президенте, мразят ли те, значи си на прав път!!!!

2013.12.03 | 13:45

33
Ей, много се поддържате това педалите.

2013.12.03 | 13:44

30
Политическа Партия "ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ"/лидери д-р Aн.Мoзeр и Петя Ставрева/са против строителството на нова ЯДРЕНА ЕЛЕКРОЦЕНТРАЛА; в БЕЛЕНЕ/американска,френска,руска или друга/.МОТИВИ: В света няма ядрени специалисти,които научно да докажат,че централата няма да претърпи АВАРИЯ.

2013.12.03 | 13:43

24
На прав път към затвора е Плевнелиев , нали !

2013.12.03 | 13:44

32
Пинокио, кукло на вериги, въобще и не искаме да ни се обясняваш, много добре знаем какъв си комунист, много добре знаем за връзките ти с олигарсите Иво Прокопиев, Бориславова и Бзуханова. Много добре знаем и как те избраха (или по-скоро с какви бюлетини). Така че въобще не се и опитвай да се оправдаваш, ами направо подавай оставка. ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

2013.12.03 | 10:05

18
Росене, не обръщай внимание на олигархията/бсп/, мафията/дпс/ и предателите/атака/. Напред!!!

2013.12.03 | 13:44

31
Росене , келешче смотано , далавераджийче офшорско ,Тиквата ти бил бръкнал в окото ,а ВОЛЕН ти гонахуливгъза !

2013.12.03 | 13:43

28
Росен Плевнелиев защо мълчи за регистрацията на антибългарската и етническа партия "Помак"? Явно е взел солидна сума и са му запушили устата да мълчи. Той е една кукла на конци, която изпълнява политически поръчки. Няма държава освен България, в която конституцията да се нарушава, а президентът да мълчи.

2013.12.03 | 13:43

27
Не са ни нужни никакви обяснения ! Ясен си ни !Заслужаваш конфискация и пандиз , защото си финансов престъпник , Роска / моето псе се казва така /.
БОЗДУГАН

2013.12.03 | 13:43

26
Обясненията на теб ти трябват повече бе, палячооо ! Толкова си осран в очите на народа , че няма накъде повече !И това било президент обединител ! По-голям абсурд няма !

2013.12.03 | 13:43

25
Пидал !
Христо

2013.12.03 | 13:43

23
Всички в Кипър.

2013.12.03 | 13:14

22
Това на снимката над главата му "00" как да го разбираме,като "WC" ли ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини