Драгомир Стойнев: България трябва да развива ядрената си енергетика

  • 30 ноември 2013 10:38

  • 1062
  • 2
Драгомир Стойнев: България трябва да развива ядрената си енергетика
©

Ако не се споразумеем с „Уестингхаус", ще търсим други възможности, защото България трябва да развива ядрената си енергетиката. Това коментира в предаването „Седмицата" на Дарик министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Той обясни какво предстои от тук нататък: „Трябва да се даде мандат на Българския енергиен холдинг да започне разговорите с „Уестингхаус" относно формулирането на правно-финансовата рамка. Ако финансовият модел не ни удовлетворява, ако цената на реактора се окаже непоносима за нас, ако бъдещата произвеждане електроенергия от реактора излиза на висока цена, ние няма да се съгласим да предприемем последващи действия".

„Ние не избираме държава, ние избираме технология. Тази технология е най-безопасна за българските граждани. С безопасността компромис не трябва да се прави", коментира министърът.

Последвайте канала на

1062 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.11.30 | 19:54

2
ТИ НЕ СИ ЕКСПЕРТ. В БСП ИМАШЕ ЕДИН КОЙТО Е ЗАВЪРШИЛ ЯДРЕНО ИНЖЕНЕРСТВО, ТОВА Е ОВЧАРОВ. СТАНИШЕВ ГО ИЗГОНИ ЗА ДА СЕ НАМЪРДА ТОЙ В ЕНЕРГЕТИКАТА, НО ТОЙ Е ПРОФАН В ТАЗИ ОБЛАСТ И ТОВА Е ОПАСНО ЗА СТРАНАТА!

2013.11.30 | 19:38

1
България трябва да развива ядрената си енергетика i ne samo za energetika no i za voenni celi

Добави коментар

Водещи новини